Verschoor kondigt 2024-plannen aan en keert terug naar oude werkgever F2 & F3
F2 & F3

Verschoor kondigt 2024-plannen aan en keert terug naar oude werkgever

Verschoor kondigt 2024-plannen aan en keert terug naar oude werkgever

Formule 2-coureur Richard Verschoor heeft aangekondigd dat hij in 2024 in de laatste opstapklasse voor de Formule 1 actief zal blijven. De Nederlander stapt in zijn vierde seizoen in de Formule 2 over van Van Amersfoort Racing naar Trident, waar hij in 2022 ook al actief was.

De 23-jarige coureur deelde het nieuws zelf op zijn sociale media. Verschoor heeft het in het verleden regelmatig lastig gehad om het benodigde budget voor een Formule 2-stoeltje te regelen, en het verzekeren van een nieuw contract zal dus als een opsteker gelden voor het voormalige Red Bull-juniortalent.

Verschoor houdt droom in leven

Voor Verschoor blijft er zo een kansje op de Formule 1, nadat hij in 2023 namens Van Amersfoort Racing negende in het kampioenschap eindigde. Het hoogtepunt van Verschoor was een overwinning in de hoofdrace in Oostenrijk, waar hij onder gunstige omstandigheden revanche nam op het Oostenrijk-weekend uit 2022, toen Verschoor domineerde in een regenrace, maar gediskwalificeerd werd vanwege een tekort aan brandstof.

Trident eindigde in het teamkampioenschap tiende en voorlaatste in 2023, waarbij Clément Novalak met 28 punten en een zeventiende plek in het eindklassement de voornaamste puntenpakker voor het team was. Trident kan de versterking van Verschoor dus goed gebruiken. In 2022 verloor Verschoor dus zijn feature race-overwinning in Oostenrijk, maar hij won daarnaast ook de openingsrace in Bahrein, en eindigde verschillende keren als tweede, onder andere in Zandvoort.

Veel nieuwe namen in 2024

Verschoor zal in 2024 een van de ervaren mannen op de startopstelling zijn, aangezien veel toppers uit het kampioenschap niet meer actief zijn. Théo Pourchaire, de regerend kampioen, zal in Japan actief zijn in de Super Formula, en ook Red Bull-talent Ayumu Iwasa maakt diezelfde overstap. Tot de nieuwkomers behoren Mercedes-supertalent Andrea Kimi Antonelli, die de Formule 3 overslaat, Red Bull-junior Pepe Martí, en Formule 3-kampioen Gabriel Bortoleto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws