Verschoor richt vizier op de Formule 2-titel: 'Ik moet constanter zijn' F2 & F3
F2 & F3

Verschoor richt vizier op de Formule 2-titel: 'Ik moet constanter zijn'

Verschoor richt vizier op de Formule 2-titel: 'Ik moet constanter zijn'

Richard Verschoor heeft aangekondigd dat hij in 2024 bij zijn vierde Formule 2-seizoen actief zal zijn bij Trident, waar hij in 2022 ook al reed. Trident heeft in 2023 een zwaar seizoen achter de rug, en Verschoor hoopt dat er in 2024 betere tijden aankomen, waarbij het vizier nog altijd gericht is op de Formule 2-titel en uiteindelijk een kans in de Formule 1.

Tot nu toe wist Verschoor zich wel te mengen in de strijd om de podiumplekken en de overwinningen, maar kon hij nog niet meedingen voor de titel. 'Daarop hoop ik nu iets meer kans te hebben', zegt Verschoor in gesprek met nu.nl. 'Dit jaar heb ik goede momenten gehad, maar ik was niet constant genoeg. Ik heb het gevoel dat ik het echt kan, maar constanter moet zijn. Dus dat betekent altijd in de top vijf rijden, en als je een slecht weekend hebt in de top tien.'

Die constante prestaties moeten dan bij Trident komen, dat in 2023 zelf een zwaar seizoen had. Aangezien er volledig nieuwe auto's komen, is Verschoor gelukkig met een vertrouwde omgeving. 'Daar ben ik heel blij mee, ik heb in 2022 een goed gevoel aan dat team overgehouden. Ik ken de mensen. We hebben voor komend seizoen een volledig nieuwe auto, dus het wordt tijd om daarmee aan de slag te gaan. Dan heb je weinig tijd om een team te leren kennen', merkt de 23-jarige op.

Verschoor hoopt op kans bij Haas

Geen enkele Formule 2-coureur maakt komend seizoen de overstap naar de Formule 1, en dus weet Verschoor dat ook een titel geen garantie geeft op een stoeltje in de koningsklasse. 'Dat is een heel groot probleem. Het moet niet kunnen, heel raar dat de kampioen niet doorstroomt. Iemand als Felipe Drugovich verdient dat ook gewoon', vindt Verschoor. Geen van de laatste drie Formule 2-kampioenen kwam in het volgende jaar uit in de Formule 1.

Zelf hoopt Verschoor toch nog op een kans in de Formule 1, en zijn beste kans lijkt momenteel Haas te zijn. 'Daar ben ik op gesprek geweest. We willen graag een test doen, met een iets oudere auto. Die heeft Haas alleen niet, omdat Ferrari de motoren niet vrijgeeft', zo kaart Verschoor het probleem aan. 'Het blijft het grote doel', zegt Verschoor over de Formule 1', 'maar mijn weg naar de top is sowieso een beetje anders, omdat ik geen coureur ben met grote financiële middelen. Dat is ook de reden om nog een jaar Formule 2 te doen. Ik heb inmiddels wel 25 sponsoren en een serieus netwerk waar ik trots op ben. Daarom is IndyCar ook niet echt een optie, daar kijken uiteindelijk niet zo veel mensen naar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws