Weug: 'Leclerc is eigenlijk mijn favoriete coureur' F2 & F3
F2 & F3

Weug: 'Leclerc is eigenlijk mijn favoriete coureur'

Weug: 'Leclerc is eigenlijk mijn favoriete coureur'

Als winnares van het Girls on Track-programma van de FIA en de Ferrari Driver Academy (FDA), heeft de Nederlands-Belgische Maya Weug een zitje in de Formule 4 weten te bemachtigen en is ze als eerste vrouwelijke coureur opgenomen in het opleidingsteam van Ferrari. Het Franse AUTOHebdo heeft een portret gemaakt van de 16-jarige Weug.

Met als grote doel om vrouwen in de motorsport te promoten begon de FIA met 'Girls on Track'. In samenwerking met de FDA en de Winfield Driving School werd de zoektocht naar nieuw, vrouwelijk talent gestart. Met vlag en wimpel wist Maya Weug het programma te doorstaan en werd ze bekroond als eerste winnares van het ontwikkelingsprogramma. Van de twintig coureurs waarmee het begon op Paul Ricard, bleef Weug uiteindelijk als de enige en beste over op Fiorano.

'Niet voor te stellen wat dit voor mij betekent'

Om juist bij Ferrari terecht te komen, voelt voor Weug als iets onwerkelijks: 'Het was mijn droom om hier te komen. Toen ik klein was, plakte ik altijd rode stickers op mijn kart en ook plakte ik stickers van het steigerende paard dat te zien is op het logo van Ferrari. Echt, je kunt het je niet voorstellen wat het voor mij betekent om nu juist onderdeel uit te maken van dit team.'

Net als Max Verstappen heeft Weug een Nederlandse én Belgische achtergrond, met een Nederlandse vader en Belgische moeder. Zelf zegt ze wel fan te zijn van Verstappen, maar is ze stiekem toch nog iets meer fan van een andere coureur: 'Charles Leclerc is eigenlijk mijn favoriete coureur. Ik vind hem buitengewoon getalenteerd, enorm vastberaden op de baan en vooral zeer bescheiden. Daarnaast had hij ook een zeer goede band met zijn vader. Dat heb ik ook. Zo gaf mijn vader mij tijdens de kerstdagen een kart toen ik 7 jaar oud was. Zo begon het voor mij allemaal.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws