Binotto over eerste vrouwelijke Academy-coureur, de Nederlandse Maya Weug: 'Een sleutelmoment' Formule 1
Formule 1

Binotto over eerste vrouwelijke Academy-coureur, de Nederlandse Maya Weug: 'Een sleutelmoment'

Binotto over eerste vrouwelijke Academy-coureur, de Nederlandse Maya Weug: 'Een sleutelmoment'

Het is de eerste keer in de geschiedenis van Ferrari dat er een vrouwelijke coureur wordt opgenomen in de Drivers Academy van de Italiaanse renstal: Maya Weug, Nederlands-Belgisch coureur, krijgt een zitje in de Formule 4. F1-teambaas Mattia Binotto is blij met de diversiteit binnen de academie.

Via de Girls On Track-competitie kon Weug een plek in de prestigieuze Ferrari Drivers Academy verzilveren. 'Dit is een sleutelmoment in onze opleiding', verklaart Binotto middels De Telegraaf. De Italiaanse teambaas vindt het een bewijs dat de autosport niet meer voor een beperkt gezelschap is weggelegd. 'We willen dan ook dat de sport diverser wordt.'

Weug krijgt een jaar de kans om haarzelf te bewijzen in de Formule 4-klasse. Dat er kansen in het verschiet liggen voor de vrouwelijke coureur mag duidelijk zijn. Van de negentien Academy-coureurs haalden maar liefst vijf rijders de Formule 1: Charles Leclerc, Mick Schumacher, Sergio Perez, Lance Stroll en Jules Bianchi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws