Lammers kijkt met gemengde gevoelens terug op Winter Series: 'Maar staan aan einde seizoen vooraan' Algemeen
Algemeen

Lammers kijkt met gemengde gevoelens terug op Winter Series: 'Maar staan aan einde seizoen vooraan'

Lammers kijkt met gemengde gevoelens terug op Winter Series: 'Maar staan aan einde seizoen vooraan'

René Lammers, de zoon van voormalig Le Mans-winnaar Jan Lammers, reed de afgelopen weken zijn eerste wedstrijden in formulewagens, maar kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn prestaties in de Formula Winter Series. Lammers, die dit seizoen voor MP Motorsport zijn debuut zal maken in het Spaanse Formule 4-kampioenschap weet waaraan hij de komende weken moet werken.

Afgelopen weekend stond in Barcelona het laatste raceweekend in de Formula Winter Series op het programma. Maar omdat de eerste race vanwege zware regenval niet door kon gaan, kreeg Lammers nog twee kansen om de Winter Series goed af te sluiten. Het vijftienjarige talent wist echter geen punten te scoren en eindigde als zestiende en twintigste in de laatste krachtmetingen.

Nu de Winter Series erop zitten, heeft de zoon van Jan Lammers alle tijd om terug te blikken op de afgelopen weekenden. Het talent is slechts gematigd tevreden over zijn optredens. 'Deze raceweekenden waren zeker zwaar voor me, vooral de kwalificaties', noemt Lammers tegenover Motorsport.com één van de belangrijkste verbeterpunten op. 'Hoewel het racetempo er altijd wel was. Meestal kon ik in de races wat posities goedmaken, dus dat is positief. Dit had ik goed onder controle. De kwalificatie was echter het grootste probleem en de resultaten waren niet geweldig, maar ik boek vooruitgang en ik denk dat we aan het einde van het seizoen vooraan zullen staan', doelt Lammers met deze laatste opmerking op het Spaanse Formule 4-kampioenschap, waarin hij dit seizoen zijn debuut maakt.

Winter Series goede voorbereiding

Zijn deelname aan de Winter Series was voornamelijk bedoeld om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn eerste volledige seizoen in de Spaanse Formule 4 en in die opzet is hij naar eigen zeggen prima geslaagd. 'Het was de perfecte vuurdoop, het perfecte winterkampioenschap voor ons omdat we deze circuits ook op de Spaanse kalender tegenkomen. Het is dus goed om op de Spaanse circuits ervaring op te doen en ook het ritme te pakken te krijgen', aldus Lammers, die zichzelf niet al te veel druk op wil liggen bij zijn debuut in de Spaanse F4. 'Bij de eerste races moet ik in gedachten houden dat ik nog steeds een rookie ben, maar als ik het tempo heb om te winnen, dan ga ik er voor.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws