Lammers na teleurstellende resultaten zoon René in Winter Series: 'Dit moet je gewoon ondergaan' Algemeen
Algemeen

Lammers na teleurstellende resultaten zoon René in Winter Series: 'Dit moet je gewoon ondergaan'

Lammers na teleurstellende resultaten zoon René in Winter Series: 'Dit moet je gewoon ondergaan'

René Lammers maakte afgelopen weekend in Jerez zijn officiële racedebuut in een formulewagen. De zoon van Jan Lammers nam deel aan de openingsronde van de Formula Winter Series, maar was na afloop niet tevreden over zijn eigen optreden. Vader Jan was een stuk minder hard voor zijn zoon en spreekt ondanks de teleurstellende resultaten van een leerzaam weekend.

Lammers maakte de voorbije jaren veel indruk in karting. Vorig jaar was hij de sterkste in de OK-klasse van het Europese kampioenschap en greep hij de tweede plek in het wereldkampioenschap. Aan het einde van 2023 werd al bekend dat de pas 15-jarige coureur in 2024 voor MP Motorsport in de Formule 4 uit zal komen en voor dit team maakte de talentvolle zoon van Jan Lammers afgelopen weekend zijn racedebuut in de Formula Winter Series.

Een dertiende en twee zestiende plaatsen waren niet de resultaten waar de jonge Lammers op had gehoopt en op zijn Instagram-pagina stak hij zijn teleurstelling dan ook niet onder stoelen of banken. Vader Jan is echter een stuk milder. 'We zijn natuurlijk niet tevreden over het eindresultaat, maar het was zijn eerste race ooit met een auto', zegt Lammers tegen Motorsport.com. 'Het was voornamelijk even wennen aan het kwalificatieformat. Om te beginnen heb je 38 auto’s om je heen en vorig jaar waren er dat geloof ik nog geen tien. Dus het is een heel startveld, met 24 rookies en daardoor ook de nodige rode vlaggen. Je timing moet echt perfect zijn', aldus Lammers, die zijn verhaal vervolgens verder toelicht.

'Het begint al met chaos op het moment dat het licht op groen gaat. Dan willen al die 38 auto’s tegelijk de pits uit rijden, want iedereen is natuurlijk heel eager om als eerste te gaan. René zat daar ook tussen en daar sloeg zijn motor af', wijst vader Jan op één van de tegenslagen van zijn zoon in de kwalificatie. 'En in plaats van dat je dan in de cruciale top zes terechtkomt, loop je constant achter de feiten aan. Hij zat gewoon vol in het verkeer en dan heb je nog een kwartiertje te gaan en moet je het geluk hebben dat je een vrije ronde krijgt. Dat gebeurde allemaal niet en dan sta je dus bij de eerste race dertigste en bij de tweede zelfs op P35. Dat is het genadeloze van dit kwalificatieformat. Kortom, het was even een reality check.

Voldoende aanknopingspunten

Hoewel een klinkend resultaat uitbleef, zijn er voldoende positieve punten mee te nemen naar Valencia, waar komend weekend de tweede ronde van de Formula Winter Series op het programma staat. De 15-jarige Lammers moest de races vanaf respectievelijk de dertigste, de 35ste en de twintigste beginnen, maar wist zich dus telkens een weg naar voren te banen. 'Nou ja, dat was gewoon lekker', vindt vader Lammers. Ook omdat hij dus laat zien dat hij tijdens de race gewoon de inhaalskills en de snelheid heeft. Dus dat is lekker, inderdaad. Voor ervaring zijn er geen binnendoorweggetjes. Dit moet je gewoon ondergaan, je moet er van leren', besluit Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws