Ecclestone steunt keuze Massa om rechtszaak aan te spannen: 'Beste wat je kan doen' Formule 1
Formule 1

Ecclestone steunt keuze Massa om rechtszaak aan te spannen: 'Beste wat je kan doen'

Ecclestone steunt keuze Massa om rechtszaak aan te spannen: 'Beste wat je kan doen'

Bernie Ecclestone heeft gereageerd op het nieuws dat Felipe Massa officieel een rechtszaak aanspant tegen de Formule 1, de FIA en de voormalig F1-baas zelf vanwege het crashgate-schandaal in de Grand Prix van Singapore 2008. Massa, destijds uitkomend voor het Formule 1-team van Ferrari, is van mening dat de wereldtitel aan hem toebehoort. Ecclestone snapt de keuze van de Braziliaan.

Het was al langer bekend dat Massa een aantal juristen op de zaak had gezet, maar maandagavond maakte de voormalig Ferrari-coureur bekend officieel een rechtszaak aan te hebben gespannen. De Braziliaan is ervan overtuigd dat hij de rechtmatige wereldkampioen van 2008 is, nadat Ecclestone vorig jaar in een interview onthulde dat hijzelf en toenmalig FIA-president Max Mosley nog voor het einde van het seizoen op de hoogte waren van het feit dat Renault Nelson Piquet junior in Singapore de opdracht had gegeven om zijn bolide opzettelijk in de muur te parkeren ten faveure van Fernando Alonso, die uiteindelijk ook de GP won.

Ecclestone steunt rechtszaak

Massa is van mening dat de uitslag van de Grand Prix van Singapore ongeldig verklaard had moeten worden nu duidelijk is dat de grote bazen al snel op de hoogte waren van de doelbewuste actie van Renault. Ecclestone, die eerder nog zei zich de uitspraken over crashgate niet te herinneren, stelt nu dat Massa groot gelijk heeft dat hij een procedure start.

'Als hij (Massa, red.) het aan mij had gevraagd, dan zou ik hebben gezegd dat juridische stappen nemen het beste is wat hij kan doen. De Engelse rechter kan dan laten weten wat goed of fout is', zegt de voormalig F1-baas tegen Press Association, geciteerd door Motorsport.com. 'Ik kan niets zeggen over de uitkomst van de zaak en wat er gaat gebeuren. Ik heb echt geen idee. Ik denk dat niemand dat heeft. Mijn standpunt is dat het beter is dat de Engelse rechter met een vonnis komt. Dat zal hem meer helpen', besluit Ecclestone.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws