Lammers zag goede dingen van zoon René, maar is kritisch op wedstrijdleiding: 'Niemand had voordeel' Algemeen
Algemeen

Lammers zag goede dingen van zoon René, maar is kritisch op wedstrijdleiding: 'Niemand had voordeel'

Lammers zag goede dingen van zoon René, maar is kritisch op wedstrijdleiding: 'Niemand had voordeel'

Hoewel niet alles vlekkeloos verliep, heeft René Lammers volgens zijn vader Jan Lammers een 'veelbelovend' weekend achter de rug. Het 15-jarige talent deed afgelopen weekend mee aan de tweede ronde van de Formula Winter Series in Valencia en daar liet de coureur, die dit seizoen voor MP Motorsport uitkomt in de Spaanse Formule 4, een aantal goede dingen zien.

Na een teleurstellend verlopen openingsweekend in Jerez de la Frontera was Lammers junior erop gebrand om beterschap te tonen in Valencia. Met een vijftiende, negende en achttiende plaats kan de jonge coureur met een goed gevoel terugkijken op zijn tweede raceweekend in de formulewagens. Vader Jan spreekt zelfs van een veelbelovend weekend, ondanks een foutje bij de start van de derde en laatste race van het weekend.

'Deze auto vraagt om een specifieke rijstijl: het is heel delicaat'. Zodra je begint te pushen, is het gebeurd. Dus je vraagt een jongen die heel erg gebrand is om te pushen, om niet te pushen! Desondanks zijn er veelbelovende dingen mee te nemen uit dit weekend', is de korte samenvatting van de voormalig Le Mans-winnaar bij Motorsport.com.

Vele overschrijdingen track limits kosten Lammers goede uitgangspositie

Lammers gaat vervolgens dieper in op het weekend van zijn zoon en hij wijst op één van de zwakkere punten van de 15-jarige. 'Zijn herstarts waren niet goed, maar bij de laatste herstart passeerde hij direct iemand. Ik hoop dat hij dat nu onder de knie heeft. Zijn rondetijden waren veelbelovend, dus dat bevestigt dat hij snel genoeg was voor de top zes', constateert de voormalig F1-coureur, die vooral trots was op het optreden van zijn zoon in de laatste race.

'Hij reed allerlaatste, P38, en klom op naar P18. Hij had de zevende snelste raceronde en haalde zelfs iemand buitenom in de eerste bocht is', zegt hij trots. 'Dat is een prestige-dingetje, want het is de snelste bocht van het circuit. Hij is boos op zichzelf omdat hij zijn motor liet afslaan, maar ik ben blij met alles wat we geleerd hebben', zegt Lammers, die nog wel enige kritiek heeft op het handelen van de wedstrijdleiding.

Door de vele overschrijdingen van de track limits besloot de wedstrijdleiding de kwalificatie op zaterdag namelijk ongeldig te verklaren. De snelste tijden uit de testsessies van donderdag en vrijdag vormden daardoor de startopstelling voor de eerste race en dat had volgens Lammers senior anders gemoeten. 'In de kwalificatie op zaterdag stond hij (René Lammers, red.) vierde, voordat de hele heisa losbarstte. Iedereen overschreed de track limits dus niemand had er voordeel bij. Ze hadden gewoon het hele veld moeten laten gaan en moeten zeggen dat het niet nogmaals mocht gebeuren', aldus Lammers, die zijn zoon daardoor niet als vierde, maar als vijftiende aan de eerste race zag beginnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws