F2 & F3 in Spanje | Crawford pakt overwinning in chaotische race, Verschoor met DNF F2 & F3
F2 & F3

F2 & F3 in Spanje | Crawford pakt overwinning in chaotische race, Verschoor met DNF

F2 & F3 in Spanje | Crawford pakt overwinning in chaotische race, Verschoor met DNF

Naast de Formule 1 zijn bij de Grand Prix van Spanje ook de Formule 2 en Formule 3-coureurs aanwezig. De jonge talenten moesten in Canada langs de zijlijn blijven, maar zullen op het Circuit de Barcelona-Catalunya weer van de partij zijn. F1Maximaal.nl houdt je in dit topic op de hoogte van alle updates en uitslagen van de opstapklassen in Spanje.

F2: Crawford pakt overwinning in chaotische race, Verschoor eindigt met DNF

Jak Crawford ging er na een chaotische race met de F2-zege vandoor op het Circuit de Barcelona-Catalunya. De Amerikaan wist Franco Colapinto en Juan Manuel Correa voor te blijven. Voor Correa was het zijn eerste podium sinds zijn terugkeer na de absolute horrorcrash in Spa in 2019. Crawford wist bijna anderhalve seconde voor Colapinto te blijven nadat hij dankzij een undercutstrategie de leiding wist te pakken. De race werd geteisterd door incidenten, waardoor uiteindelijk vijf coureurs het einde van de race niet haalden.

Richard Verschoor was één van de vijf coureurs die een DNF voor de kiezen kreeg. Verschoor reed op een alternatieve strategie en startte op een set harde banden. De Nederlander had er weinig profijt van en viel uit in de pitstraat, slechts twee ronden voor het einde van de race.

F3: Red Bull-junior Lindblad pakt overwinning, Van Hoepen finisht niet

Arvind Lindblad is de eerste coureur die in 2024 twee races weet te winnen in de Formule 3. De Brit, die eerder dit jaar al de openingsrace in Bahrein wist te winnen, reed naar een relatief makkelijke overwinning, met een gat van vier seconden tot nummer twee Christian Mansell. Mansell startte vanaf poleposition en leek de eerste plek te kunnen behouden. In de vierde ronde wist Lindblad echter binnen zijn DRS-zone te komen om hem uiteindelijk in te halen in ronde vijf, met een actie binnendoor in de eerste bocht. Door zijn zege in Spanje stijgt Lindblad naar een vierde plek in het kampioenschap, slechts dertien punten achter de nieuwe leider in de Formule 3, Leonardo Fornaroli.

Laurens van Hoepen kende een minder succesvolle race. De Nederlander begon goed en had lange tijd punten in het vizier. In de voorlaatste ronde ging het mis voor Van Hoepen. De coureur van ART Grand Prix raakte Martinius Stenshorne en beide coureurs liepen een lekke band op door het incident. Uiteindelijk eindigde de race voor zowel Stenshorne als voor Van Hoepen met een DNF.

F2: Martins wint bloedstollende race, teleurstellende dag voor Verschoor

Alpine-junior Victor Martins wint zijn eerste race van het Formule 2-seizoen en deed dat door vanaf begin tot eind de leiding niet uit handen te geven. Achter hem gebeurde er echter genoeg, want bij de start verloor Kush Maini vier plekken, waardoor de Fransman aan de leiding ging in de eerste bocht. Maini probeerde die plekken weer terug te pakken, maar dat lukte hem niet zo snel, hij moest Juan Manuel Correa nog voorbij. Niet veel later kreeg Kimi Adnrea Antonelli het aan de stok met Isack Hadjar en probeerde Paul Aron een weg langs Correa te vinden.

Achterin het veld lukte het Richard Verschoor om een plekje op te schikken, Oliver Bearman had het lastig en zakte helemaal naar het achterveld. In het middenveld zetten de gevechten zich voort, waarbij Antonelli, Hauger en Crawford het publiek trakteerden om meerdere battles. Hauger kreeg de Italiaan uiteindelijk wel te pakken, waardoor Antonelli op de tiende plek belandde. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Ritomo Miyata een tijdstraf vanwege track limits, en daarom werd het gevecht om de laatste podiumplek nog spannend. Correa was uiteindelijk diegene die P3 pakte.

F3: Boya profiteert van Trident-drama, Van Hoepen vijfde in sprintrace

Mari Boya heeft voor eigen publiek zijn allereerste Formule 3-wedstrijd weten te winnen. De thuisrijder van Campos Racing kreeg de leiding al in de derde ronde in de schoot geworpen, nadat Trident-coureurs Santiago Ramos en Sami Meguetounif elkaar elimineerden. De Spanjaard zou de leiding in het restant niet meer uit handen geven, al leek de overwinning in de slotfase nog even in gevaar te komen. Door het contact tussen klassementsleider Gabriele Mini en Sebastian Montoya, die drie ronden voor het einde samen in het grind belandden, werd de safetycar de baan opgestuurd. De baanposten kregen de bolide van Mini echter niet op tijd weg, dus werd de race pas weer in de laatste bocht vrijgegeven en kon Boya niet meer worden gepasseerd.

Laurens van Hoepen moest vroeg in de wedstrijd twee plaatsen prijsgeven, eerst aan Oliver Goethe, die uiteindelijk op als derde zou worden afgevlagd, en daarna aan Martinius Stenshorne. Ook Noel León, uitkomend voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing leek aan hem voorbij te gaan, maar de coureur van ART wist zijn positie tegen opzichte van de Mexicaan na een mooi gevecht, dat enkele bochten duurde, met succes te verdedigen.

F3: Red Bull-junior loopt poleposition nipt mis, P8 voor Van Hoepen

Red Bull-talent Arvid Lindblad was dicht bij de poleposition voor de hoofdrace in Spanje, maar in de slotminuut van de kwalificatie wist Christian Mansell er toch nog een snellere tijd uit te persen. De ART-coureur en teamgenoot van Laurens van Hoepen, die op een keurige achtste plek eindigde, was met 36 duizendsten slechts een fractie sneller dan Lindblad. Klassementsleider Gabriele Mini stelde teleur en moest genoegen nemen met P16. De Italiaan moet zich in beide races dus vanaf de achtste startrij een weg naar voren zien te knokken om de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat zal niet gemakkelijk worden aangezien zijn naaste belager in het kampioenschap Luke Browning zich als vierde kwalificeerde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws