Boordradio's zaterdag GP Spanje | Vrije training vol frustratie: 'Hij reed zo tegen me aan' Formule 1
Formule 1

Boordradio's zaterdag GP Spanje | Vrije training vol frustratie: 'Hij reed zo tegen me aan'

Boordradio's zaterdag GP Spanje | Vrije training vol frustratie: 'Hij reed zo tegen me aan'

Op de tweede dag dat de coureurs het Circuit de Barcelona-Catalunya op mochten, waren incidenten aan de orde van de dag. Uiteindelijk was het enkel Logan Sargeant die een straf pakte, maar irritaties waren er alom. F1Maximaal.nl zet de leukste boordradio's van de zaterdag in Barcelona op een rijtje.

Het zat Lance Stroll naar het schijnt niet bepaald mee op de zonnige zaterdag in Spanje. Terwijl nog geen kwart van de derde vrije training verreden was, klonk er al een vraag van de Canadees over de boordradio. 'Kun ik voor de volgende run een kniebeschermer krijgen? Ik heb wat kniepijn', luidde het bericht aan zijn engineer. Ook George Russell had last van pijnlijke knieën. Nog geen drie minuten na Stroll, kwam hij met een soortgelijk verzoek. 'Kunnen we een beetje foam krijgen voor wat knievulling, alsjeblieft?'

Charles Leclerc liet op vrijdag weten niet helemaal gelukkig te zijn met zijn bolide, maar de Monegask kwam tijdens de derde vrije training met een positief bericht. 'Goed werk met de auto. het is een mooie stap vooruit', prees hij al rijdende de mensen achter de schermen bij Ferrari. Nico Hülkenberg wist zich ondertussen geen raad met de Haas. 'Wie weet, het gebeurt niet. Deze voelt aan de achterkant beperkt, te veel aerobalans. Maar erna niet zo slecht', was de feedback die de Duitser aan de pitmuur van de Amerikaanse renstal doorgaf.

Piastri geeft een weerupdate vanaf de baan

Alexander Albon was relatief tevreden met de Williams. 'Het is goed zo. Motoren 2 en 3 zijn ook goed, er is geen verandering nodig', leek hij nog optimistisch. Russell leek ondertussen de gewenste knievulling gekregen te hebben, maar ondervond er problemen mee. 'De vulling zit los, linksvoor', gaf hij aan. Oscar Piastri reed een vrije training die probleemloos genoeg was dat zijn belangrijkste feedback het weer betrof. 'De wind begint nu echt sterker te worden.'

In het laatste kwartier van de derde vrije training vonden er toch nog twee incidenten plaats. Lewis Hamilton en Stroll raakten elkaar en kwamen met nogal verschillende reacties over de boordradio. 'Ik zag hem niet, mijn fout', stak de Brit meteen de hand in eigen boezem. Stroll kwam met een reactie die ook zo uit de mond van zijn teamgenoot Fernando Alonso had kunnen komen. 'Deze gast denkt dat hij alleen op de baan rijdt', zei de Canadees verontwaardigd. Het incident werd na de sessie bekeken maar er kwam geen straf.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Boordradio's zaterdag GP Spanje | Stroll reageert à la Alonso: 'Deze gast denkt dat hij alleen op de baan rijdt'
Stroll had een zaterdag vol frustratie. (Foto: Aston Martin F1)

Norris en Leclerc hadden ondertussen ook een incident. Leclerc kwam op de boordradio met een veelzeggende boodschap. 'Fuck', meldde hij aan de Ferrari-pitmuur. Norris was meer van slag en liet dat ook duidelijk merken. 'Hij reed zo tegen me aan', zei de Brit tegen zijn engineer. 'Ik denk dat ik schade heb', voegde hij er daarna nog aan toe. Ook Leclerc kreeg geen straf.

Tsunoda niet op de hoogt van uitschakeling

In de kwalificatie was Stroll weer de eerste die zich meldde bij zijn team. 'Ik werd vol in de weg gereden door de Williams', zei de Canadees over Sargeant. De volgende teamradio's kwamen toen de Q1 afgelopen was. 'Dat was een goede ronde', zei Yuki Tsunoda over zijn laatste poging. Zijn engineer gaf hem gelijk. 'Zeker, Yuki. Jammer genoeg was het niet voldoende. Maar dit is wat we hadden', reageerde hij. Tsunoda leek niet op de hoogte dat hij Q2 niet gehaald had. 'Nee, zijn we niet door? Nee, man. Kom op', klonk de teleurgestelde Japanner.

Ook Sargeant lag er in Q1 al uit. 'Het is een pijnlijk weekend, jongens. Ik doe mijn best', benadrukte hij over de boordradio. 'Ja, goed gedaan', meldde zijn engineer. 'We blijven pushen morgen', reageerde Sargeant. De engineer van de Amerikaan kwam nog met wat motiverende worden. 'Ja, geef nooit op. Je deed het goed. Goed gedaan. Dit is wat er vandaag mogelijk was', sprak hij zijn coureur moed in.

Gefrustreerde en enthousiaste Britten in Q2 en Q3

In Q2 gebeurde er weinig spectaculairs. Wat wel opviel was een klassieker van Hamilton. 'Deze band was slecht', gaf de zevenvoudig wereldkampioen door aan Peter Bonnington. In Q3 zorgde Hamilton nog voor flink wat frustratie bij zijn teamgenoot. 'Wat de **** deed Lewis, zijn ronde voorbereiden?' vroeg Russell. 'Het is oké. We praten er later wel over. Houd je hoofd erbij', probeerde zijn engineer hem kalm te houden. De meest enthousiaste boordradio van de dag kwam ook van een Brit. 'Wat dacht je daarvan? Pole', klonk de engineer van Norris toen de kwalificatie was afgelopen. 'Let's **** go, baby', reageerde de McLaren-coureur enthousiast. 'Let's **** go!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws