Albers velt oordeel over Pérez: 'Eigen schuld, maar ook wel een beetje pech' Formule 1
Formule 1

Albers velt oordeel over Pérez: 'Eigen schuld, maar ook wel een beetje pech'

Albers velt oordeel over Pérez: 'Eigen schuld, maar ook wel een beetje pech'

Na zijn uitschakeling in Q1 vanwege een glijpartij in het grind, kan Sergio Pérez op kritiek rekenen vanuit verschillende hoeken. Ook bij de Nederlandse analisten blijft de teamgenoot van Max Verstappen niet onbesproken, al geeft een enkeling niet enkel Pérez de schuld. 'Het is wel een beetje pech', deelt Christijan Albers zijn mening tijdens de nabeschouwing van Viaplay.

De analist neemt Pérez ondanks zijn felle kritiek, toch een beetje in bescherming. 'Eigen schuld, maar ook wel een beetje pech', vindt hij. 'Het is altijd moeilijk in te schatten. Is het de druk die van buitenaf komt?' noemt hij als voorbeeld. Ook de teambaas van Red Bull Racing krijgt er van langs van Albers. 'Horner begint vooral bij Sky de druk op te voeren', benoemt hij een van de andere zaken die Pérez niet bepaald helpen.

Horner deels schuldig aan fouten Pérez

Albers is van mening dat Christian Horner deels verantwoordelijk is voor de glijpartij van Pérez. 'Het is een absoluut gestoorde actie om die jongen te tekenen op het slechtste moment van zijn carrière', is de analist van mening. 'Hij dacht dat hij hem daarmee zou helpen', citeert Albers de woorden van Horner die hij tijdens een interview met Sky sprak. 'We zijn nu een paar Grands Prix verder en er is niets gebeurd', benadrukt hij.

Hij verwacht dat fouten zoals deze voor Horner een uitweg bieden. 'Dit is voor hem het ideale excuus. Dan kan hij zich eruit praten', zegt Albers. 'Ik vind het niet erg als iemand er afvliegt, dat zagen we ook in de beginperiode van andere grote talenten. Alonso, Max, Lewis. Iedereen is er wel eens afgevlogen', weet de voormalig Formule 1-coureur. 'Zo lang die rondetijden er maar zijn. Het probleem is: ik mis die rondetijden. Als die snelheid er niet is en je er dan afvliegt, is dat dubbele pijn', stelt hij vast.

Pérez mag met zijn ervaring geen fouten als deze maken

Hij krijgt bijval van collega Giedo van der Garde. 'Ricciardo doet het niet, die weet dat het glad is en rijdt rechtdoor', zegt hij. 'Het is je outlap op slicks, de baan is nog een beetje vochtig en sommige stukken zijn nat', noemt hij de opsomming van factoren die ervoor hadden moeten zorgen dat Pérez wat voorzichtiger reed. 'Dit mag als rijder met ervaring niet gebeuren', zegt hij.

Van der Garde heeft advies voor Horner wat betreft de aanpak van de situatie. 'Het enige wat hij moet doen is Pérez een schop onder zijn reet geven', stelt de voormalig coureur. 'Keihard met de vuist op tafel slaan en zeggen: als je nu niet presteert, dan staat er iemand klaar om in te stappen', sluit Van der Garde met harde woorden af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws