Albon over het record van Verstappen: 'Hij verdient daar heel veel respect voor' Formule 1
Formule 1

Albon over het record van Verstappen: 'Hij verdient daar heel veel respect voor'

Albon over het record van Verstappen: 'Hij verdient daar heel veel respect voor'

Alexander Albon en Mick Schumacher reageren op het record dat Max Verstappen in Mexico heeft verbroken. De Nederlander heeft sinds dat weekend veertien overwinningen dit seizoen behaald en daarmee brak hij het record van Sebastian Vettel en Michael Schumacher. Iets waarvan Albon erg onder de indruk van is, terwijl de Haas-coureur al had zien aankomen dat het record verbroken zou worden.

De voormalig teamgenoot van Verstappen, Albon, vindt dat de coureur een hoop lof mag krijgen voor zijn uitzonderlijke prestatie. 'Ik denk dat hij daar heel veel respect voor verdient. Hij is nog altijd relatief jong, maar hij heeft veel ervaring en je ziet het vertrouwen dat hij in zichzelf heeft', begint de Britse Thai, geciteerd door Motorsport.com.

De Williams-coureur verwacht dat Verstappen de laatste twee races ook nog zal kunnen winnen. 'Ik denk dat hij nu in topvorm verkeert. Kijk naar zijn ronde in de kwalificatie, want dat was een heel goede ronde. Als je de onboard bekijkt, was het een nette ronde en dus is hij echt in topvorm', verklaart Albon. Ook in de race wist Verstappen dominant te zijn. Iets dat hij in Brazilië en Abu Dhabi ook nog kan zijn. 'Er zijn nog twee races te gaan, dus ik vermoed dat hij gewoon door blijft gaan', eindigt de 26-jarige.

Schumacher: 'Het record zou er hoe dan ook aan gaan'

Voordat Verstappen het record van meeste overwinningen in een seizoen brak, was deze in handen van Schumacher en Vettel. Mick Schumacher, de zoon van de zevenvoudig wereldkampioen, had wel zien aankomen dat het record van zijn vader en goede vriend Vettel verbroken zou worden. 'We vergelijken een seizoen met 22 races met een seizoen met enkele races minder, dus dat record zou er hoe dan ook eens aan gaan zodra we meer races per seizoen gaan rijden', verklaart de Duitser. 'Ik weet dus zeker dat het er mogelijk weer anders uitziet als we straks 25 races per jaar rijden', eindigt de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws