Motor niet enige probleem bij Ferrari: 'Duidelijk dat we ons niet goed hebben voorbereid' Formule 1
Formule 1

Motor niet enige probleem bij Ferrari: 'Duidelijk dat we ons niet goed hebben voorbereid'

Motor niet enige probleem bij Ferrari: 'Duidelijk dat we ons niet goed hebben voorbereid'

Mattia Binotto geeft toe dat Ferrari problemen had met de motor in het weekend van de Grand Prix van Mexico, maar hij verklaart ook dat dat niet het enige probleem was waar de Scuderia mee te maken kreeg. Naar eigen zeggen was de voorbereiding van het team niet goed en was er een waslijst aan zaken die niet goed liepen.

Binotto geeft toe dat Ferrari een moeilijk weekend had in Mexico. 'Dat was in de kwalificatie al zo toen we ver achter pole eindigden. En de race heeft simpelweg benadrukt dat we ons deze week niet op ons gemak voelden op de baan', vertelt de teambaas van de Italiaanse renstal, geciteerd door Motorsport.com. De motor van Ferrari speelde een grote rol bij het mindere resultaat. 'Maar ik denk echter niet dat dit alles verklaart. Het is er onderdeel van, maar er schuilt meer achter', verklaart Binotto. 'De wegligging was niet geweldig, de balans ook niet, we misten tractie en de auto stuurde niet in.'

De oorzaak van het probleem ligt volgens de teambaas bij de voorbereiding. 'Er was geen enkele storing, maar meerdere kleine storingen. Het is duidelijk dat we ons niet goed hebben voorbereid op de race', legt hij kritisch uit, geciteerd door SoyMotor. In de vrije trainingen had Ferrari al moeite met de motor en dat probeerde het team te compenseren door met minder downforce te rijden. 'We reden uiteindelijk gewoon met maximale downforce', verklaart Binotto. Het bleek in de tweede vrije training namelijk niet goed te werken.

Binotto: 'We moeten de laatste twee races reageren'

Ferrari verwachtte eigenlijk niet zulke grote problemen te hebben in Mexico. 'Pas later in het weekend kwamen we erachter dat de snelheid niet geweldig was. De tweede training en de bandentest hielpen ons ook niet om de zwakke plekken en de afstelling aan te pakken', vervolgt de teambaas. 'We hoopten dat we een stuk competitiever zouden zijn, maar dat was niet het geval. Het is iets waar we naar moeten kijken, om te proberen te reageren voor de laatste twee races.'

In Brazilië en Abu Dhabi hoopt Binotto namelijk weer mee te doen voor de volle punten, omdat de voorsprong van Ferrari in het constructeurskampioenschap nog maar veertig punten is. 'Ik weet zeker dat we het in Brazilië en de rest van het seizoen beter zullen doen. We hadden al een slechte race in Spa en we hebben daarop gereageerd. We gaan deze twee weken benutten om deze laatste twee races voor te bereiden en waarschijnlijk moeten we een nieuwe motor voor Carlos (Sainz, red) gebruiken', eindigt Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws