Schmidt ziet Horner uitspraak uit zijn duim zuigen: 'Deze straf gaat Red Bull geen pijn doen' Formule 1
Formule 1

Schmidt ziet Horner uitspraak uit zijn duim zuigen: 'Deze straf gaat Red Bull geen pijn doen'

Schmidt ziet Horner uitspraak uit zijn duim zuigen: 'Deze straf gaat Red Bull geen pijn doen'

Michael Schmidt denkt niet dat Red Bull Racing geraakt zal worden door de straf die het team kreeg voor het overschrijden van het budgetplafond. Christian Horner zei dat de straf het team ongeveer twee tot vijf tienden kon kosten, maar dat is volgens Schmidt compleet uit de duim gezogen. Daarnaast denkt de Duitse journalist niet dat een ander team in 2022 over de limiet zal gaan, ondanks dat Horner dat wel stelde.

Red Bull lijkt als enige ontevreden te zijn met de straf die het team heeft gekregen. Momenteel zijn er twee duidelijke kampen in de Formule 1. 'Ik denk dat deze straf niet iedereen tevreden stemt', begint Schmidt bij Auto, Motor und Sport. 'Red Bull had zichzelf überhaupt geen straf gegeven en andere teams hadden liever een hardere straf gezien. Deze renstallen vinden de straf van tien procent minder aero-testtijd veel te weinig en denken dat het weinig zal uitmaken.'

'Die tien procent gaat Red Bull ook totaal niet schaden', vervolgt Schmidt. De journalist weet dat Red Bull alle middelen in huis heeft. 'Men weet hoe sterk en efficiënt de windtunnel van het team is. Bovendien werkt het team veel meer met de CFD. Natuurlijk heeft het team daar nu ook beperkingen in, maar dat dit Red Bull twee tot vijf tienden zal kosten, is natuurlijk compleet uit de duim gezogen.' Schmidt is vooral blij dat er nu een straf ligt. 'Je weet nu dat de FIA harder gaat optreden als teams dit jaar het budgetplafond overschrijden.'

Schmidt verwacht niet dat andere teams budgetplafond overschrijden

Schmidt had het wel aan zien komen dat Red Bull de budgetlimiet zou overschrijden. 'Dit is natuurlijk wel een beetje de sleutel naar succes voor Red Bull. Ze zoeken altijd de grenzen op en kunnen dit jaar schuilen achter het feit dat het financiële reglement nieuw is. Daarom zijn er zoveel punten waarop Red Bull het anders zag dan de FIA.' Horner stelde het voor 2022 goed zou komen voor de Oostenrijkse renstal, maar dat andere teams door de inflatie wel over de limiet zouden gaan. 'Ik verwacht niet dat teams die in 2021 onder de limiet zaten opeens te veel uit gaan geven', aldus Schmidt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws