Permane zit met handen in het haar na slechte prestatie: 'Dus we hebben werk te doen' Formule 1
Formule 1

Permane zit met handen in het haar na slechte prestatie: 'Dus we hebben werk te doen'

Permane zit met handen in het haar na slechte prestatie: 'Dus we hebben werk te doen'

In het constructeurskampioenschap is het nog steeds een spannende strijd om de vierde plaats. Alpine staat momenteel achttien punten voor op McLaren. Alhoewel de Franse renstal verwachtte dit verschil in Monza te vergroten, is het team in papaja-kleuren ingelopen. De A522 ging op het circuit een stuk langzamer dan verwacht.

Alan Permane, de sportief directeur van Alpine, legt uit dat op de vrijdag alles er nog goed uitzag. 'Fernando Alonso reed met de mediumband en vond het fantastisch', vertelt hij, geciteerd door RaceFans. 'Hij was snel en zeker met een volle tank', vervolgt de Brit. Echter lukte het tijdens de race niet om die geweldige rondes te rijden. 'Dus we hebben wat werk te doen om te begrijpen wat er mis is gegaan.'

'We hadden echt moeite om snelheid te genereren', legt Permane uit. Op zaterdag was het team namelijk niet snel genoeg om met beide coureurs in Q2 te komen. 'We hadden het moeilijk in de kwalificatie, de coureurs zeiden dat ze fouten maakten, wat ze gewoonlijk niet doen, dus het was duidelijk dat de auto moeilijk te besturen was', legt de sportief directeur uit.

'De balans leek het prestatieverlies niet te verklaren'

Ook in de race redde Alpine het niet om snel genoeg te zijn om punten te behalen. 'We hadden niet de snelheid en we hadden niet het tempo dat we op vrijdagmiddag hadden', legt Permane uit. Tijdens de race was Alonso geregeld over de boordradio te horen. 'Sommige ronden had hij een beetje onderstuur en soms had hij een beetje overstuur, maar niets bijzonders', vertelt de Brit.

Ondanks weinig problemen kwam het team niet makkelijk vooruit. Permane snapt niet wat daar de oorzaak van is. 'Geen enkel deel van de balans van de auto leek het prestatieverlies te verklaren', zo vertelt hij. Alonso heeft de finish niet gehaald, maar als hij wel was doorgereden had het team niet verwacht voor McLaren-coureur Lando Norris te eindigen. 'Wij haalden ze in, ze haalden ons in en dat soort dingen, maar als Alonso niet was gestopt, voorspelden we dat hij net achter hem zou zijn geëindigd.'

'Het zag er niet uit dat er grote problemen waren'

'We hadden niet verwacht dat we het moeilijk zouden hebben", vertelt Permane. 'Ik dacht dat alles in orde zou zijn, we waren erg snel en we liepen absoluut prima op vrijdag', vervolgt hij. 'Het lastige is dat we het niet begrijpen. Het rechte stuk zonder DRS zag er sneller uit dan McLaren en alle mensen waartegen we raceten. Niet zo snel als de top drie auto's, maar het zag er niet naar uit dat er grote problemen waren.'

'We zaten absoluut een beetje aan de hoge kant wat betreft luchtweerstand, maar we dachten dat dit de snelste manier was en dat is hoe we raceten', eindigt Permane die nog steeds niet kan verklaren waar de teleurstellende prestatie vandaan kwam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws