NENT: 'Lancering Viaplay heeft alle verwachtingen overtroffen' Formule 1
Formule 1

NENT: 'Lancering Viaplay heeft alle verwachtingen overtroffen'

NENT: 'Lancering Viaplay heeft alle verwachtingen overtroffen'

De Nordic Entertainment Group heeft de kwartaalcijfers van Viaplay vrijgegeven. Het streamingplatform heeft sinds de lancering op 1 maart veel kritiek te verduren gekregen van de Nederlandse Formule 1-kijker. Desalniettemin heeft Viaplay in het eerste kwartaal van 2022 meer dan driekwart miljoen abonnees uit Nederland erbij gekregen.

Het zijn relevante cijfers aangezien NENT de kijkcijfers van een Grand Prix-weekend niet deelt. Tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers was CEO Anders Jensen dolenthousiast. 'De lancering van Viaplay in Nederland heeft al onze verwachtingen overtroffen', wordt de CEO geciteerd door Motorsport.com. 'Het was de belangrijkste schakel in het aantal abonnees, want het liep in het eerste kwartaal immers op met 778.000 abonnees.'

Viaplay kent op het moment ongeveer 4,2 miljoen abonnees in Europa. Hiervan komen ongeveer 1,2 miljoen abonnees niet uit Scandinavië. 'In het eerste kwartaal zijn we voor de vijfde opeenvolgende keer gegroeid met dubbele cijfers. Nederland is daarbij verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de internationale abonnementen.'

Samenvatting GP Emilia Romagna goed bekeken bij NOS

De televisiezenders in Nederland maken hun kijkcijfers wel openbaar in tegenstelling tot Viaplay en ook F1TV. Op 1 maart is Ziggo Sport de rechten verloren van de Formule 1, maar de zender kan nog steeds de samenvattingen van de Grands Prix uitzenden. De samenvatting van de Grand Prix van Emilia Romagna trok ruim honderdduizend kijkers. Aan de andere kant trok de samenvatting op NPO1 ruim achthonderdduizend kijkers, terwijl de samenvatting op hetzelfde tijdstip werd uitgezonden. Dit is niet zo vreemd aangezien ieder huishouden toegang heeft tot de zenders van de NOS.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws