Arnoux waarschuwt Ferrari voor Red Bull: 'Dat is het meest zorgwekkende aan dit weekend' Formule 1
Formule 1

Arnoux waarschuwt Ferrari voor Red Bull: 'Dat is het meest zorgwekkende aan dit weekend'

Arnoux waarschuwt Ferrari voor Red Bull: 'Dat is het meest zorgwekkende aan dit weekend'

Oud Ferrari-coureur René Arnoux zag Red Bull Racing in Imola aan kracht winnen. De Oostenrijkse renstal wist op overtuigende wijze een één-twee te behalen in Italië, en dat vormt een verontrustend voorteken voor het team dat afgelopen weekend een thuisrace verreed. Wel kan Arnoux zich vinden in de fout die Charles Leclerc maakte, de gretigheid die de Monegask toonde is volgens hem zeer te begrijpen.

'Op dit moment lijkt het vooral een nederlaag omdat Leclerc waardevolle WK-punten verspeeld heeft. Maar we gaan in Miami een sterkere Leclerc zien met een groot verlangen om te winnen, die meteen de juiste afstelling najaagt', aldus het perspectief van de Fransman in gesprek met La Gazzetta dello Sport. Hij verwacht dat Leclerc in de eerstvolgende race terugveert na een teleurstellende zesde plaats.

Lang lag Leclerc derde, maar tegen het einde van de race was de achtervleugel van Sergio Pérez te verleidelijk. In de nog natte Variante Alta-chicane pakte de Ferrari-ster te veel kerb en spinde hij, wat hem terugzette naar de negende plek. Hij wist zich nog terug te knokken naar P6. 'Achteraf is het makkelijk praten, zegt een vriend van mij altijd. Ik weet niet of Leclerc tot het uiterste ging, hij riskeerde meer dan nodig was voor die tweede plaats.'

'Natuurlijk verloor hij belangrijke punten, maar als coureur begrijp ik het. Als je een tegenstander op twee seconden voor je hebt rijden, probeer je het, nietwaar? Helaas raakte hij de kerb. De auto kwam van de grond en werd onbestuurbaar', zo analyseert hij de fout van Leclerc. Dat hij gretig werd in die slotfase is met een tegenstander zo dicht voor je goed te begrijpen.

Red Bull zet een stap

Wat Arnoux verder opgevallen is, is dat Red Bull Racing aan snelheid won in Italië. Waar ze in de eerste drie races niet altijd de betere partij leken, stond er geen maat op de renstal uit Milton Keynes in race vier. 'Dat is het meest zorgwekkende aan dit weekend. Ik zag een groei van Red Bull in de race. In de eerste drie races had men moeite met de bolide, op Saoedi-Arabië na.'

'Leclerc zat in de problemen. Hij kon op het rechte stuk niet eens langszij komen. Vreemd', vindt Arnoux. 'Die ontwikkeling zal beslissend zijn voor de wereldtitel dit jaar. Het zal niet gemakkelijk worden, Red Bull en Ferrari liggen heel, heel dicht bij elkaar.' Red Bull lijkt op dezelfde snelheid te liggen als Ferrari en dat betekent dat Max Verstappen de komende Grands Prix een goede kanshebber is voor de zege.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws