Allison: ‘Red Bull heeft beter ontwikkeld tijdens het weekend’ Formule 1
Formule 1

Allison: ‘Red Bull heeft beter ontwikkeld tijdens het weekend’

Allison: ‘Red Bull heeft beter ontwikkeld tijdens het weekend’

James Allison, topontwerper bij Mercedes, denkt dat Red Bull Racing qua setup een betere ontwikkeling heeft doorgemaakt tijdens het weekend in Austin. Dat vertelt hij op Sky Sports. Hij denkt dat de race zal worden bepaald door bandenslijtage, maar dat Lewis Hamilton daar goed mee om zal kunnen gaan.

Na de eerste vrije training had Mercedes hoge verwachtingen voor het weekend, vertelt Allison. In VT2 worstelde het team echter, en zo is het sindsdien gebleven. ‘We hebben steeds vooraan mee kunnen doen, maar niet het voordeel gehad zoals in de vorige races. Het is niet makkelijk geweest.’ De Brit vertelt dat ze in de kwalificatie reden met de setups uit VT1, nadat ze in de andere trainingssessies een andere setup hadden geprobeerd. Daarom concludeert hij dat Mercedes niet zwakker is geworden, maar Red Bull juist sterker. ‘Red Bull heeft een betere ontwikkeling gehad door het weekend heen’, aldus de topontwerper.

In de race van morgen verwacht Allison dat bandenslijtage bepalend zal zijn. ‘Het asfalt is ruw, dus het wordt moeilijk om de banden blij te houden. Ze zullen eerder warmer dan blij zijn’, vertelt Allison, die een tweestopper verwacht. De race wordt gewonnen door de auto die de achterbanden het beste goed houdt, denkt hij. De Brit verwacht dat zijn stercoureur daar overigens prima toe in staat is: ‘Hij is goed met banden, en kent dit circuit goed.’ Sowieso hoeft Mercedes Hamilton niets te vertellen, denkt Allison: ‘Dit is niet zijn eerste rodeo. Hij heeft eerder onder druk gestaan, en hij weet hoe het moet.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws