Alonso blikt terug op teleurstellende Europese races: 'Wake-up call voor ons' Formule 1
Formule 1

Alonso blikt terug op teleurstellende Europese races: 'Wake-up call voor ons'

Alonso blikt terug op teleurstellende Europese races: 'Wake-up call voor ons'

Volgens Fernando Alonso zijn de teleurstellende Europese races in Imola en Monaco een wake-up call voor Aston Martin. Het Britse team scoorde daarin slechts twee punten voor het constructeurskampioenschap. Ondanks de mindere fase heeft de wereldkampioen van 2005 en 2006 er alle vertrouwen in dat Aston Martin de weg naar voren weer zal vinden.

Het Formule 1-team van Aston Martin begon goed aan 2024 en tijdens de eerste races kon de renstal de strijd aangaan met McLaren en Mercedes. Maar waar deze en ook andere teams in de afgelopen wedstrijden een stap voorwaarts hebben kunnen zetten, daar lijkt Aston Martin juist achteruit te zijn gegaan. In de afgelopen twee races bleef Alonso zelfs puntloos, terwijl Stroll in Imola dankzij P9 de enige twee punten van het Britse team wist te behalen.

Wake-up call

Ondanks de tegenvallende resultaten spreekt Alonso echter van positieve weekenden met het oog op de nabije toekomst. 'Deze twee weekenden waren cruciaal om de auto beter te begrijpen en om onze zwakke punten te begrijpen en deze te verbeteren', stelt de tweevoudig wereldkampioen in gesprek met Speedweek.com. 'Van moeilijke situaties leer je altijd meer dan van het behalen van overwinningen, dus we leren veel voor de rest van het jaar en voor 2025 en 2026. Deze twee races waren een wake-up call voor ons en zullen ons helpen.'

Toch hoeven de fans van Alonso en Aston Martin niet te rekenen op een snelle ommekeer. 'We hadden wat twijfels na Imola en in Monaco waren we niet snel. Die trend moeten we veranderen', weet de voormalig wereldkampioen. 'Het zal een paar races duren voordat we de auto aanzienlijk kunnen verbeteren. Maar tot die tijd moeten we alles geven en resultaten boeken. Er zullen betere dagen, maar ook mindere dagen komen. We moeten bij elkaar blijven', besluit de 42-jarige Spanjaard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws