Alonso: 'We weten dat Verstappen snel op zal stomen' Formule 1
Formule 1

Alonso: 'We weten dat Verstappen snel op zal stomen'

Alonso: 'We weten dat Verstappen snel op zal stomen'

Fernando Alonso vreest voor de snellere coureurs achter zich tijdens de Grand Prix van Rusland. De Alpine-coureur heeft het voor elkaar gekregen om als zesde te beginnen aan de wedstrijd op Sochi Autodrom, maar het is nog maar de vraag of hij deze positie vasthoudt. In Valtteri Bottas en Max Verstappen ziet hij namelijk twee kandidaten die hem gemakkelijk opzij zouden moeten zetten aankomende zondag.

Eerst gaat de Spanjaard echter in op zijn resultaat van de dag. Voor Alpine is een goed resultaat en ook Alonso beseft dit: 'In deze moeilijke omstandigheden weet je het nooit. We hoopten op een goed resultaat en met deze zesde plaats denk ik dat dat gelukt is.' Op de droogweerbanden wist ook de Alpine redelijk door de laatste ronde van de kwalificatie te komen, al bevindt hij zich wel degelijk in het middenveld.

Met diverse snellere coureurs achter zich begrijpt de Asturiër dat het zeer lastig gaat worden om die zesde klassering ook aan het einde van de race in handen te hebben. 'We weten dat Verstappen snel op zal stomen. We zagen in Monza bij Bottas al dat je van achterin het veld naar het podium kan rijden', weet hij. De Fin heeft laten zien dat het snelheidsverschil groot genoeg is om in enkele ronden met een groot deel van het veld af te rekenen.

'Red Bull Racing en Mercedes rijden momenteel hun eigen race, dus Bottas is waarschijnlijk ook in staat ons te passeren. Hij start immers vanaf de zevende plek', vervolgt hij over de twee topteams. Ook Sergio Perez bevindt zich achter de Alpine, op P9. Alonso noemt de Mexicaan niet specifiek, maar op een goede dag van de Red Bull-coureur verliest hij ook aan hem nog een plekje.

Alonso geniet niet van natte kwalificatie

Voor de toeschouwers bracht het natte wegdek in Rusland spektakel met zich mee, maar vanuit de cockpit was het een stuk minder leuk, vertelt Alonso: 'Het was zeker niet leuk, dat is zeker. Het was ontzettend hectisch omdat we nog nooit een natte sessie verreden hebben in Sochi. Er was geen tijd om op te warmen en het een en ander uit te proberen, de eerste ronde op het natte asfalt was de eerste ronde van Q1', aldus de verklaring bij Sky Sports F1.

'Je moet overal vol gas gaan en vertrouwen op dat er grip ligt. Daarnaast is dit circuit omringd door muren. Het is goed gegaan en we weten dat we op een nat circuit ook competitief zijn. Op een droog circuit hadden we de zesde plaats waarschijnlijk niet gehaald', concludeert hij. Gelukkig voor Alpine dus dat ze hebben kunnen profiteren van het natte asfalt, maar het was voor Alonso werken om het behaalde eindresultaat eruit te slepen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws