Tsunoda sprak met Red Bull na kwalificatie-incident in Mexico Formule 1
Formule 1

Tsunoda sprak met Red Bull na kwalificatie-incident in Mexico

Tsunoda sprak met Red Bull na kwalificatie-incident in Mexico

Yuki Tsunoda wil het kwalificatie-incident van Mexico definitief achter zich laten. Vorig weekeinde leidde hij Max Verstappen en Sergio Pérez af toen allebei de coureurs op volle snelheid door de tweede sector schoten. Achteraf geeft hij aan dat hij er zelf weinig aan kon doen, zoals ook het Red Bull-management toe heeft gegeven. Met een toekomstbelofte sluit Tsunoda het onderwerp af.

'De ingenieurs zijn het er mee eens dat ik in die situatie niet veel anders kon doen', stelt de Japanner tegenover RaceFans. 'Tegelijkertijd zien we dat er ruimte is om te verbeteren wat betreft de communicatie over de boordradio', voegt hij daaraan toe. Uiteindelijk liet ook Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko bij Sky Sports F1 weten dat hij zijn jonge rijder niets kwalijk nam.

Tsunoda denkt dat meer informatie vanuit zijn ingenieurs, evenals meer vragen aan zijn ingenieurs naar informatie, het onfortuinlijke moment hadden kunnen voorkomen. Hij reed in Mexico de twee Red Bull-coureurs in de weg, hoewel hij niet werkelijk meer op het circuit reed. Het probleem was vooral dat Verstappen en Pérez verrast werden door de naast de baan belande AlphaTauri.

Tsunoda sprak met Red Bull

De rookie van AlphaTauri geeft aan dat hij ook met Red Bull nog heeft gesproken over het voorval. 'We hebben een prettig gesprek gehad en ik heb daar ook hun perspectief gekregen op de kwalificatie.' Hij noemt het vooral onfortuinlijk dat het zo liep als dat het gelopen is. Tsunoda probeert dezelfde fout niet nog eens te maken en sluit daarmee het hoofdstuk definitief af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws