AlphaTauri van plan minder Red Bull-onderdelen te gebruiken vanaf F1 2023 Formule 1
Formule 1

AlphaTauri van plan minder Red Bull-onderdelen te gebruiken vanaf F1 2023

AlphaTauri van plan minder Red Bull-onderdelen te gebruiken vanaf F1 2023

AlphaTauri wil vanaf 2023 minder onderdelen gebruiken van Red Bull Racing. Dat vertelt hoofdingenieur Jonathan Eddolls in gesprek met RaceFans. Er zullen nog wel onderdelen worden overgenomen, maar niet meer zo veel als dit jaar. De kennis die het team dit jaar opdoet over de eigen auto is daar een reden voor.

Formule 1-teams bouwen het grootste gedeelte van de auto zelf, maar mogen ook een select aantal onderdelen overnemen van andere teams. Haas doet dit bijvoorbeeld bij motorleverancier Ferrari, terwijl AlphaTauri hetzelfde doet bij Red Bull. Eddolls zegt dat zijn team nog wel bij het A-team aanklopt voor onderdelen, maar niet meer zo vaak als dit jaar.

'We ontwerpen wat meer onderdelen voor onszelf voor volgend jaar', vertelt de hoofdingenieur van AlphaTauri. Hij stelt dat de manier waarop Red Bull te werk gaat fenomenaal is, maar dat zijn eigen team wat meer op eigen benen moet staan. 'Wij willen onze aerodynamische onderdelen ontwerpen rondom bepaalde aspecten die nu voor nu vaststaan.'

AlphaTauri haalt minder profijt uit F1-onderdelen Red Bull

Eddolls wijst erop dat AlphaTauri vaak pas laat erachter komt wat het definitieve ontwerp is van een onderdeel dat ze overnemen van Red Bull. 'Dat kan onze aerodynamica beïnvloeden, omdat wij onderdelen hebben ontwikkeld rondom een andere geometrie. Voor volgend jaar is het voordeel dat de auto's al hebben gereden en we het werkvenster kennen. Dan kun je gewicht besparen en allerlei andere dingen, omdat we al meer weten over de auto, de banden en de reglementen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws