Tost voorziet meer spanning in 2024: 'De onderlinge verschillen zullen wegsmelten' Formule 1
Formule 1

Tost voorziet meer spanning in 2024: 'De onderlinge verschillen zullen wegsmelten'

Tost voorziet meer spanning in 2024: 'De onderlinge verschillen zullen wegsmelten'

Het begin van 2022 markeerde een nieuwe periode met radicale regelveranderingen. Doel van deze regels was hoofdzakelijk het bevorderen van 'close racing'. Daarnaast werden ook veel maatregelen genomen om de verschillen tussen teams te nivelleren. Neem bijvoorbeeld de budgetlimieten en de verdeling van de windtunneltijd. Ondanks deze veranderingen, waren het wederom de topteams van de afgelopen jaren die het veld domineerden. Franz Tost denkt echter dat dit niet lang meer het geval zal zijn.

'De achterstand van de teams uit het middenveld op de koplopers zal steeds verder afnemen', aldus Tost tegenover Motorsport-total.com. Volgens de teambaas van AlphaTauri kan dit zelfs in het volgende seizoen al zichtbaar worden. 'Ik denk dat we in 2023 al kunnen zien dat alles dichter op elkaar komt te liggen.' Dit jaar hadden de topteams nog het voordeel dat tijdens de ontwikkeling van de auto van dit jaar, nog meer personeel mee kon helpen.

'Tot juli 2021 hadden zij het voordeel dat ze meer medewerkers konden inzetten voor de ontwikkeling van de 2022-auto. Na invoering van de nieuwe regels, zijn de verschillen op dit vlak ook grotendeels gelijk getrokken.' In 2024 zal het veld dan echt dichter op elkaar zitten volgens de teambaas. 'Vanaf dan zullen de budgetlimieten echt volledig zijn doorgewerkt en de teams dichter bij elkaar brengen, zoals bedoeld.'

'Grote teams zullen nieuwe regels merken'

Frederic Vasseur, teambaas van Alfa Romeo, sluit zich aan bij de woorden van zijn collega en wijst op de effecten van de regels voor de topteams. 'De effecten van de regelveranderingen zullen voor de topteams veel groter zijn dan voor ons. Aan de andere kant hebben zij wel de beste faciliteiten en mensen, dus behouden ze daarmee enige voorsprong.' Een voordeel is er in ieder geval voor Alfa Romeo. 'We bevinden ons op bekend terrein qua budget en misschien kunnen we in de toekomst het gat naar boven nog wat verder dichten, wie weet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws