Regels rondom budgetplafond moeten evolueren: 'Investeringen worden beperkt' Formule 1
Formule 1

Regels rondom budgetplafond moeten evolueren: 'Investeringen worden beperkt'

Regels rondom budgetplafond moeten evolueren: 'Investeringen worden beperkt'

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, is kritisch op de huidige regels rondom het budgetplafond. Het Britse team kreeg een 'pijnlijke' straf voor het overschrijden van het budget van 145 miljoen dollar in 2021 en heeft daardoor minder windtunneltijd. Volgens de 48-jarige teambaas zullen de regels rondom het beperkte bedrag geregeld geëvalueerd moeten.

Wat betreft de straf is Horner niet blij. 'Natuurlijk is het pijnlijk', begint de teambaas bij de KTM Summer Grill. 'Het dwingt ons om efficiënt en erg kieskeurig te zijn in de runs die we doen. Dus ja, het is gewoon iets dat we moeten beheren. Het is zeker eerder een handicap dan een voordeel, dus laten we kijken hoe het uitpakt. Maar we zullen er alles aan doen om de mogelijke schade te beperken', benoemt de Brit. Red Bull mocht dankzij de overschrijding namelijk tien procent minder tijd in de windtunnel besteden. Doordat het team eerste werd in 2022, had het al slechts zeventig procent, maar dat is nu dus 63 procent.

Horner: 'Investeringen in de jeugd en duurzaamheid worden beperkt'

Horner is kritisch op de huidige regels rondom het budgetplafond. 'Ik denk dat de technische reglementen en de sportieve reglementen echt de belangrijkste kostenveroorzakers zijn en dat de financiële reglementen die kosten proberen op te vangen', vervolgt de Brit. 'Dat was het eerste jaar van de financiële reglementen in 2021.'

Er moet daarom worden blijven gekeken naar het budgetplafond. 'Die regels moeten worden geëvalueerd, want er zijn een aantal dingen die moeten worden opgeruimd die misschien een beetje te beperkend zijn. Dit gaat om investeringen. Investeringen in de jeugd, in de sport en zelfs initiatieven zoals duurzaamheid zullen worden beperkt door het budgetplafond', zo geeft Horner als voorbeeld. 'Dus we moeten gewoon verstandig naar deze reglementen kijken terwijl ze blijven evolueren en ik heb er alle vertrouwen in dat de FIA en FOM dat zullen doen', eindigt de teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws