Marko niet te hard voor tweede rijders Red Bull: 'Moeten accepteren dat ze niet zo goed zijn als Verstappen' Formule 1
Formule 1

Marko niet te hard voor tweede rijders Red Bull: 'Moeten accepteren dat ze niet zo goed zijn als Verstappen'

Marko niet te hard voor tweede rijders Red Bull: 'Moeten accepteren dat ze niet zo goed zijn als Verstappen'

Helmut Marko is het niet eens met het statement dat hij te hard is voor zijn coureurs. De adviseur van Red Bull Racing probeert zo eerlijk mogelijk te zijn en dat betekent dat hij vaak moet vertellen dat het haast onmogelijk is om Max Verstappen te verslaan. Marko ziet dat coureurs allerlei dingen proberen aan te passen om de regerend wereldkampioen bij te benen, maar dat dit simpelweg niet werkt. Daarnaast probeert hij ook zo eerlijk mogelijk te zijn tegen jong talent.

Verstappen heeft in de afgelopen jaren meerdere teamgenoten gekend. Pierre Gasly werd al na een half jaar teruggezet, terwijl Alexander Albon anderhalf jaar de tijd kreeg naast de Nederlander. 'Het is niet fijn voor je carrière om Max als teamgenoot te hebben', zegt Marko bij Road and Track. 'Die coureurs vragen zich af hoe ze hem kunnen verslaan, maar dat kunnen ze niet. Ze veranderen de set-up of hun rijstijl, omdat ze niet kunnen accepteren dat ze niet net zo goed zijn. Het is mij taak om hen dat te vertellen. Is dat wreed? Dat denk ik niet.'

Marko: 'Aan mij om te vertellen dat ze moeten stoppen met geld verspillen'

Verstappen is één van de talenten waar Marko mee kan pronken. De Red Bull-academie heeft al meerdere coureurs grootgebracht en dat blijft het ook doen. Ook bij de jonge coureurs probeert Marko zo direct mogelijk te zijn. 'In de motorsport is er altijd een excuus om niet te winnen. Soms is het de motor, dan weer de banden of het chassis. Veel coureurs worden gesteund door hun ouders die veel geld uitgeven, soms wel meer dan ze hebben. Het is aan mij om ze vertellen welke richting ze op moeten gaan en dat ze moeten stoppen met geld verspillen.'

Op deze manier wordt er enige druk uitgeoefend op de coureurs die bij Red Bull binnenkomen. De adviseur is van mening dat het belangrijk is om deze druk toe te voegen. 'Wij zorgen ervoor dat rijders kampioenschappen kunnen winnen. Natuurlijk is er dan heel erg veel druk. Daar moeten de jonge coureurs ook op worden voorbereid. Als je niet tegen enige vorm van druk bestand bent, dan is racen de verkeerde tak van sport voor jou', concludeert Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws