Alpine had het zwaar in Bakoe na vuur in Gasly's auto: 'Het liep helemaal uit de hand' Formule 1
Formule 1

Alpine had het zwaar in Bakoe na vuur in Gasly's auto: 'Het liep helemaal uit de hand'

Alpine had het zwaar in Bakoe na vuur in Gasly's auto: 'Het liep helemaal uit de hand'

Alpine heeft het zwaar te verduren gehad tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. De auto van Pierre Gasly vloog in de fik op vrijdag, waarna het 'helemaal uit de hand liep', vertelt sportief directeur Alan Permane bij Motorsport.com. Ook noemt hij het een 'weekend dat hij nog nooit eerder heeft meegemaakt', doelend op al het ongeluk dat de Franse renstal had in Bakoe.

Alpine ging met goede moed naar Azerbeidzjan. Tijdens de pauze van vier weken had het team hard gewerkt aan de updatepakketten voor de auto's, waaronder een update aan de vloer. Toch bleek dat het enige lichtpuntje voor Alpine te zijn in Bakoe. Verder had het team te kampen met het last minute vervangen van de motor, het repareren van beschadigde auto's, veranderingen aan de set-up, starten vanuit de pitstraat en dan ook nog eens een dramatische bijna-crash in de pitlane voor Esteban Ocon aan het einde van de race op zondag.

Als kers op de taart verliet het team Bakoe ook nog eens zonder punten. Volgens Permane heeft het niets te maken met het nieuwe raceformat, maar voelde het weekend wel heel anders dan normaal. 'Het is zo hectisch geweest, ik kan mijn vinger er niet op leggen', vertelt de sportief directeur. 'Het is totaal anders dan ik de raceweekenden ken, ik kan het niet vergelijken met een ander moment.'

De problemen van Alpine begonnen al op vrijdag en werden alleen maar erger

De problemen van Alpine begonnen al tijdens de vrije training. Door een hydraulisch lek in de auto van Gasly vloog de auto in de fik, waardoor hij niet verder kon rijden. Daarna crashte hij aan het begin van de kwalificatie. Ook teamgenoot Ocon had het niet makkelijk. Er zat iets niet goed bij de instellingen van de auto, waardoor de hele set-up aangepast moest worden voor de kwalificatie. Uiteindelijk werd de set-up op zaterdag aangepast, waardoor de Fransman vanuit de pitstraat moest starten.

Permane kijkt met hoofdpijn terug op het raceweekend. 'Als je goed voorbereid aankomt, dan kan je een soepel weekend hebben. Wij begonnen al met een achterstand na de vrije training op vrijdag, daarna liep het uit de hand.' Wel spreekt Permane met lof over het team van Alpine. 'Ze hebben het hele weekend hard gewerkt om de auto's toch de baan op te krijgen, dat is iets wat de media vaak niet ziet. Zij verdienen alle eer die je ze maar kan geven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws