Oud-kampioen ziet vierde GP in de Verenigde Staten niet zitten: 'Laten we nu niet overdrijven' Formule 1
Formule 1

Oud-kampioen ziet vierde GP in de Verenigde Staten niet zitten: 'Laten we nu niet overdrijven'

Oud-kampioen ziet vierde GP in de Verenigde Staten niet zitten: 'Laten we nu niet overdrijven'

Er wordt de laatste tijd gesproken over een vierde Grand Prix in de Verenigde Staten, mogelijk in New York of in Chicago, maar voormalig Formule 1-wereldkampioen Mario Andretti is van mening dat drie races in het Noord-Amerikaanse land meer dan genoeg is. Nog een race zou volgens de 84-jarige Amerikaan wat te veel van het goede zijn.

Net als in 2023 reist het Formule 1-circus dit seizoen weer drie keer af naar de Verenigde Staten. Begin mei staat met de GP van Miami de eerste race op het programma, terwijl later in het jaar ook Austin en Las Vegas weer een Grand Prix zullen organiseren. De Formule 1 wil het daar mogelijk niet bij laten en denkt al aan een vierde race in het Noord-Amerikaanse land. Als het aan Andretti ligt, dan komt die vierde GP er niet.

'Persoonlijk denk ik dat je een beetje moet oppassen dat je er niet te vaak komt. Ik denk dat er iets moet zijn waar je echt naar uitkijkt. Soms als je te veel van het goede hebt, waardeer je het minder', zegt de wereldkampioen van 1978 in een interview met Sports Illustrated. 'Dat is mijn mening. Vijfenzeventig jaar geleden hoopten we er op minstens twee, maar nu hebben we er drie. Het zijn drie erg populaire races. Dat hebben we gezien aan de opkomst (bezoekers), maar laten we proberen niet te overdrijven', aldus Andretti.

Beter voor de F1-teams

Andretti stelt dat nog een race in de Verenigde Staten ook om logistieke redenen niet wenselijk is. 'Ik denk ook vanuit het standpunt van de teams. Het is de bedoeling om van continent naar continent te gaan en ik denk dat je dan realistisch moet zijn', zegt de Amerikaanse oud-coureur. 'Het is één ding om te willen groeien, maar je moet er ook voor zorgen dat je niet overdrijft', besluit de 84-jarige.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws