De Vries voorspelt grote toekomst Antonelli: 'Ik weet zeker dat hij heel bijzonder is' Formule 1
Formule 1

De Vries voorspelt grote toekomst Antonelli: 'Ik weet zeker dat hij heel bijzonder is'

De Vries voorspelt grote toekomst Antonelli: 'Ik weet zeker dat hij heel bijzonder is'

Nyck de Vries heeft met veel ontzag naar de recente prestaties van de jonge talenten in de opstapklassen van de Formule 1 gekeken. De voormalig Formule 1-coureur is zeer onder de indruk van het F1-optreden van Oliver Bearman in Saoedi-Arabië en ook voor Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli heeft de coureur van het Formule E-team van Mahindra mooie woorden over.

Een jaar geleden reed De Vries zelf nog zijn races in de koningsklasse van de autosport, maar na tegenvallende prestaties werd de Nederlander bij AlphaTauri al na tien races vervangen door Daniel Ricciardo. Dit seizoen is de 29-jarige teruggekeerd in de Formule E en daarnaast komt hij ook voor Toyota in actie in het WEC. Desondanks volgt De Vries de Formule 1 en de opstapklassen nog steeds en hij heeft met veel bewondering gekeken naar Bearman, die in Saoedi-Arabië plotseling de verhinderde Carlos Sainz bij Ferrari mocht vervangen.

'Ik denk echt dat hij het geweldig heeft gedaan', is De Vries in de podcast Pelas Pistas lovend over het onverwachte optreden van de Ferrari-junior. 'Hij (Bearman, red.) is achttien jaar oud en ik vond het indrukwekkend wat hij na één vrije training liet zien. Als ik terugdenk aan het moment dat ik zo jaar oud was, dan had ik dat nooit gekund', is De Vries goudeerlijk.

Hoge verwachtingen van Antonelli

Bearman heeft het volgens De Vries uitstekend gedaan, maar de Nederlander heeft echter nog meer bewondering voor Mercedes-talent Antonelli. 'Iedereen heeft het over Bearman, omdat hij het goed en solide heeft gedaan', aldus de voormalig F1-coureur, die vervolgens een lans breekt voor de jonge Italiaan. 'Alleen heeft hij al een seizoen in de Formule 2 gereden en toch stond Antonelli iedere keer voor hem tijdens de tests en het eerste raceweekend in Bahrein, ondanks dat Prema niet echt presteerde'

'Ik weet zeker dat Kimi (Antonelli, red.) heel bijzonder is', vervolgt De Vries. 'Hij ademt racen. Hij rijdt al van jongs af aan in allerlei auto's. Hij is een slimme jongen als je hem ontmoet en met hem praat. Kimi is scherp en weet alles van racen', aldus De Vries, die Antonelli op termijn zeker in de koningsklasse van de autosport verwacht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws