Aston Martin gaat het anders aanpakken: 'We zijn vrij agressief geweest' Formule 1
Formule 1

Aston Martin gaat het anders aanpakken: 'We zijn vrij agressief geweest'

Aston Martin gaat het anders aanpakken: 'We zijn vrij agressief geweest'

Aston Martin-sportief directeur is positief na de eerste sessies op Interlagos en denkt dat het team een beter begrip heeft van de prestaties van de auto op de baan. De laatste twee sprintweekenden waren niet mals voor de Britse renstal, maar het lijkt erop dat het in Brazilië beter gaat.

Aston Martin kende een aantal dieptepunten na de zomerstop waarbij de Grand Prix van Mexico de kers op de taart vormde. Alonso viel in de Verenigde Staten al uit, en dat gebeurde in Mexico nog een keer. Teamgenoot Lance Stroll moest zijn bolide ook vroegtijdig parkeren. Met slechts een paar punten op zak vertrok de Britse renstal naar de laatste stop van de triple header in Amerika. De eerste sessies op Interlagos waren echter veelbelovend, dus er lijkt licht aan het einde van de tunnel te zijn. 'Ik denk dat we een zeer goed begrip hebben van de prestaties van de auto op de baan', zegt McCullough in de persconferentie van de teams.

'Aerodynamisch gezien is dat een van de sterke punten van het team, om daadwerkelijk te begrijpen wat de auto doet. We zijn vrij agressief geweest met enkele ontwikkelingen een paar races geleden, door ze te introduceren tijdens de sprints, echt onderzoek te doen naar de ontwikkeling voor de auto van volgend jaar', legt de sportief directeur uit. 'Dat maakt het moeilijk om de auto optimaal af te stemmen tijdens een raceweekend, vooral in een ander format. We hadden helaas ook een paar problemen in de eerste vrije training in Austin, maar we zijn zeker aan het leren', benadrukt McCullough.

Tekst gaat verder onder de foto

gp2320 161125 u1a4712
Alonso en Stroll konden geen van beiden indruk maken in Mexico. (Foto: Aston Martin F1)

'We hebben gezien dat beide coureurs, als we ze een goede auto geven, als we operationeel goed presteren tijdens een weekend, als ze niet te maken krijgen met ongelukkige omstandigheden, ze ons goede punten kunnen bezorgen', vervolgt de Brit. Met name aan het begin van het seizoen ging dat erg goed en begon Aston Martin zelfs te doelen op een zege, maar dat lijkt inmiddels uit het zicht te zijn. 'Ons belangrijkste probleem is dit jaar niet de coureurs geweest: onze problemen zijn geweest dat we niet altijd een auto hebben geleverd die sterk genoeg was, en soms een technisch probleem hier, een strategische beslissing daar', is McCullough kritisch.

Alonso blijft belangrijke drijfveer: 'Hij is een kracht van de natuur'

Het is dan een voordeel dat Aston Martin een ervaren kracht als Alonso in haar team heeft. McCullough verklaart dan ook dat het zeer prettig is om met de tweevoudig wereldkampioen te werken. 'Hij is een kracht van de natuur, sommigen van jullie hebben eerder met hem gewerkt, maar hij is fantastisch. Hij pusht ons. Hij is zo gemotiveerd. Hij begrijpt zo goed dat het moeilijk is om te doen wat we doen. Het is niet gemakkelijk om een auto te ontwikkelen in de Formule 1 tegen enkele zeer goede teams, en hij is geweldig geweest', zegt de Brit.

'Lance kennen we natuurlijk goed, we kennen hem al de afgelopen paar seizoenen. Hij stond aan het begin van het jaar echt met zijn rug tegen de muur. Als de auto competitief was, scoorde hij de punten. Hij heeft, en het is makkelijk om 'pech' te zeggen, maar al vanaf race drie, toen hij te maken kreeg met een uitlaatdefect, en daar niet de punten kreeg die hij verdiende. Er zijn de laatste tijd weer heel wat omstandigheden geweest', vervolgt de sportief directeur. 'We weten dat als we ze een goede auto geven, ze ons punten zullen bezorgen', benadrukt McCullough. Stroll en Alonso zullen op zondag de race aanvangen vanaf P3 en P4.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws