'Aston Martin mag in 2021 vrijwel niks meer ontwikkelen' Formule 1
Formule 1

'Aston Martin mag in 2021 vrijwel niks meer ontwikkelen'

'Aston Martin mag in 2021 vrijwel niks meer ontwikkelen'

Racing Point mag tot en met 2021 mogelijk geen grootschalige ontwikkelingen meer doorvoeren. Het team heeft naar alle waarschijnlijkheid hun 2021-tokens al ingezet: wie goed naar de 'roze Mercedessen' kijkt, ziet dat de bolides flink op de schop zijn genomen. Hierdoor mag Aston Martin, zoals het team volgend jaar heet, niet veel meer veranderen.

Elk Formule 1-team krijgt twee tokens. Deze tokens zijn een soort waardebonnen die de teams kunnen 'inleveren' bij de FIA om ingrijpende veranderingen aan hun bolide door te voeren. Volgens FormulaPassion heeft Racing Point in 2020 al zó veel aan de auto veranderd, dat beide tokens al ingezet moeten zijn.

De motorkap van de RP20 is veel strakker en gestroomlijnder dan een aantal races geleden. Een dusdanige verandering aan de buitenkant kan alleen als onderdelen in de auto worden verplaatst: dit kan vaak alleen met nieuwe, compactere onderdelen. Hiernaast zijn ook de voorremmen, luchtinlaten én de achtervleugel van de bolide flink aangepast.

Racing Point mag bijna niks meer ontwikkelen

Het Italiaanse sportmedium weet dan ook dat 'de omvang van de veranderingen zo groot zijn dat de twee tokens al ingezet moeten zijn', en Racing Point dus bijna niks meer mag ontwikkelen in 2021. Een bevestiging van de FIA of van het team zelf is echter nog uitgebleven. (Foto: Racing Point F1)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws