Binotto blij met huidig seizoen: 'De derde plek was niet ons doel' Formule 1
Formule 1

Binotto blij met huidig seizoen: 'De derde plek was niet ons doel'

Binotto blij met huidig seizoen: 'De derde plek was niet ons doel'

Ferrari heeft dit seizoen grote stappen gemaakt ten opzichte van vorig jaar, maar de focus heeft bij het team uit Maranello nooit gelegen bij het huidige seizoen. De Italiaanse renstal is al sinds het begin van 2021 bezig met de ontwikkeling van de auto voor 2022. Toch staat het team van Ferrari momenteel op de derde plek in het constructeurskampioenschap en lijkt dit het Italiaanse team niet meer te kunnen ontglippen. Deze derde plek was niet het doel aan het begin van het seizoen, onthult Mattia Binotto.

Desondanks staat Ferrari momenteel met 39,5 punten voor op concurrent McLaren en lijkt de derde plek veilig. Hiermee staat het team nog wel met een grote achterstand achter Mercedes en Red Bull Racing. Binotto is tevreden met de derde plaats. 'Ik ben heel erg gelukkig dat ons harde werk van de afgelopen jaren nu leidt naar deze derde plek', zegt de Italiaan tegen Motorsport-total.com. 'We hebben strategieën geoptimaliseerd en daarnaast zijn we steeds beter geworden in het sparen van onze banen. Hierdoor konden wij onze resultaten maximaliseren.'

Toch kwam deze derde plek als een verrassing voor de teambaas van Ferrari. Doordat de focus van het team al het gehele seizoen op 2022 ligt, was de derde plek niet het ultieme doel. 'We wilden niks opofferen voor dit seizoen. Volgend jaar gaan de nieuwe reglementen in en wij willen klaar zijn voor dat seizoen. Daardoor hebben we de auto van dit jaar eigenlijk nooit ontwikkeld. We begonnen het seizoen met een paar aanpassingen, maar daar is het bij gebleven.'

Paul Ricard als omslagpunt

Wel is het team van Ferrari telkens beter omgegaan met de details in de sport. Vanaf de Grand Prix in Frankrijk is het team steeds een beetje verbeterd, volgens Binotto. 'We hebben de kleine dingen weten te verbeteren. We gebruiken beter gereedschap en we zorgen ervoor dat we efficiëntere methodes toepassen. Dit zal ons niet alleen dit seizoen nog helpen, maar zeker ook volgend jaar. Dat is geweldig nieuws voor ons, want we kunnen nu optimistisch het nieuwe jaar in gaan', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws