Binotto licht toe waarom Ferrari zich verzet tegen porpoisingmaatregel FIA Formule 1
Formule 1

Binotto licht toe waarom Ferrari zich verzet tegen porpoisingmaatregel FIA

Binotto licht toe waarom Ferrari zich verzet tegen porpoisingmaatregel FIA

Mattia Binotto heeft zich uitgelaten over de plannen van de FIA om porpoisingmaatregelen te introduceren. Eerder werd al duidelijk dat zes van de tien teams van de grid zich verzetten tegen de ingreep van het motorsportorgaan, en daar is Ferrari er één van. Er wordt gevreesd voor een heropleving van Mercedes, dat het meeste baat lijkt te hebben bij de wijzigingen, maar de Ferrari-teambaas vindt het vooral kwalijk dat er van een veiligheidsprobleem waarschijnlijk geen sprake is.

'Er is geen reden om porpoising als veiligheidsprobleem aan te kaarten', laat de Italiaan weten volgens Auto, Motor und Sport. Onder het mom veiligheidsprobleem wil de FIA haar maatregelen doordrukken zonder toestemming van de teams. De FIA heeft deze bevoegdheid, maar moet wel aan kunnen tonen dat er van een veiligheidsprobleem werkelijk sprake is, wat zes van de tien F1-teams dus in twijfel trekken. Ferrari is een van deze teams, maar kan op steun rekenen van titelconcurrent Red Bull Racing.

Volgens het Duitse medium is FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem persoonlijk in gesprek gegaan met enkele coureurs om bij de rijders zelf te polsen hoe erg het is. Wie hij heeft gesproken, en wat hieruit gekomen is, is niet duidelijk. Wel is porpoising de afgelopen wedstrijden een minder groot probleem dan in de eerste races van het jaar. Dit kan te maken hebben met de ontwikkelingen van de teams, maar ook met de eigenschappen van de recente circuits, wat het een lastige discussie maakt.

Ferrari wil 'normaal stemproces'

'Voor de Grand Prix in Spa zijn er sowieso vaste limieten gegeven. Als de auto's aan de specificaties voldoen, zouden ze echter veilig moeten zijn. Bestaat het veiligheidsargument niet dan moet de wijziging doorgevoerd worden volgens het normale stemproces', vervolgt de Ferrari-topman. Volgens die normale stemproces moeten acht van de tien teams instemmen om de reglementen voor 2023 aan te passen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws