Binotto sluit niet uit dat testbeperkingen voor motoren ook Red Bull raken Formule 1
Formule 1

Binotto sluit niet uit dat testbeperkingen voor motoren ook Red Bull raken

Binotto sluit niet uit dat testbeperkingen voor motoren ook Red Bull raken

Mattia Binotto stelt dat het lastig wordt om de betrouwbaarheid van de Ferrari-motor te verbeteren. De Italiaanse renstal introduceerde in 2022 een volledig nieuw ontwerp, maar loopt nu tegen problemen aan. Zo zijn de diverse onderdelen van het nieuwe ontwerp niet zo bestendig tegen slijtage als het team in eerste instantie had gehoopt, en kan dit maar in beperkte mate opgelost worden. Wel vraagt hij zich af of dit ook voor Red Bull Racing een probleem vormt.

'Betrouwbaarheid is, net als prestaties, een belangrijke factor. Onze krachtbron is een volledig nieuw ontwerp, en het probleem is dat dit ontwerp nog relatief jong is', aldus de Ferrari-teambaas. Na het rampjaar van 2020 begon Ferrari aan een wederopbouw, met een totaal nieuw motorontwerp om het team door de komende jaren heen te slepen. Tot en met 2026 liggen de huidige motorreglementen vast, dus er is ook geen weg meer terug.

Het bevriezen van die motorreglementen heeft verregaande gevolgen voor Ferrari en haar motorproblemen. Zo kunnen de teams maar beperkt meters maken op de testbank, waar de duurzaamheid van krachtbronnen gemeten kan worden. 'In dat opzicht hebben we nu te maken met beperkingen', geeft de Italiaan bij Sport.de toe. 'Die waren er in het verleden niet.'

'Je kan niet zoveel testuren meer maken als in het verleden. Dat maakt het proces er beslist niet makkelijker op', benadrukt hij. Ferrari moet haar technische malheur wegwerken, maar kan maar in beperkte mate bepalen waar deze malheur vandaan komt wanneer het de motor niet langdurig kan laten draaien op de testbank. Het is de vraag hoe Ferrari dit dilemma aan gaat pakken.

Heeft Red Bull hier ook last van?

Red Bull heeft gedurende het 2022-seizoen ook al enkele uitvalbeurten gekend, met het meest recente voorbeeld hiervan terug te vinden in de DNF van Sergio Pérez in Canada. Omdat ook de Oostenrijkse renstal beperkte draaiuren kan maken in de fabriek stelt Binotto dat dat de pijn eventueel kan verzachten: 'Ik weet natuurlijk niet welke problemen Red Bull heeft, dus in hoeverre zij hier nadelen aan ondervinden, kan ik niet inschatten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws