Stewart ziet Hamilton graag aftreden: 'Wijzer als hij nu zijn verlies neemt' Formule 1
Formule 1

Stewart ziet Hamilton graag aftreden: 'Wijzer als hij nu zijn verlies neemt'

Stewart ziet Hamilton graag aftreden: 'Wijzer als hij nu zijn verlies neemt'

Jackie Stewart is van mening dat Lewis Hamilton een punt achter zijn loopbaan moet zetten. De zevenvoudig wereldkampioen heeft het in 2022 lastig en kent in de vorm van George Russell een teamgenoot die hij niet de baas lijkt te zijn. Hamilton had moeten stoppen op zijn hoogtepunt en moet zich richten op zijn andere passies, denkt Stewart.

De kampioen van 1969, 1971 en 1973 weet dat de Formule 1 met Hamilton een waanzinnig talent in huis haalde, enkele decennia geleden. 'Hij heeft het extreem goed gedaan. Hij begon met niets, zijn vader had vier of vijf banen tegelijkertijd om zijn kartcarrière te bekostigen voordat Ron Dennis (destijds topman bij McLaren, red.) hem oppikte. Hij was ontzettend getalenteerd.'

Hamilton moet er een punt achter zetten

Dat talent heeft hem jaren aan dominantie geboden bij Mercedes. Hamilton begint echter op een punt te komen dat het beste er vanaf is, en dat het pijnlijk wordt om nog door te gaan. 'Nu heeft hij het lastig. Hij heeft een nieuwe teamgenoot die in de kwalificatie sneller is dan hij. Dat zal lastig te verwerken zijn. Ik denk dat het tijd is dat hij aftreedt.'

'Hij heeft andere passies zoals muziek en cultuur, hij houdt van kleding en daarin kan hij maar al te goed zijn ziel en zaligheid kwijt. Ik weet zeker dat hij in de modewereld succesvol zou zijn, want hij verdient daar nu al veel geld mee', benadrukt de Schot. Wanneer hij niet meer uitkomt in de F1 is er voor de Mercedes-coureur voldoende om naar uit te kijken, wat hem des te meer reden geeft om zijn F1-carrière te beëindigen.

'Ik zou hem graag nu zien aftreden. Het is zonde dat hij niet gestopt is op zijn hoogtepunt. Ik denk niet dat hij dat nu alsnog doet, maar het zou wijzer zijn als hij zijn verlies neemt en de pijn niet voelt van dat hij niet meer kan doen wat hij ooit kon', concludeert Stewart bij The Convex Conversation.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws