Tweede vloersteun Mercedes verbaasde Binotto: 'Ferrari kan dat niet' Formule 1
Formule 1

Tweede vloersteun Mercedes verbaasde Binotto: 'Ferrari kan dat niet'

Tweede vloersteun Mercedes verbaasde Binotto: 'Ferrari kan dat niet'

Mattia Binotto sprak tijdens het Grand Prix-weekend in Montreal met Mercedes-teambaas Toto Wolff. De Duitse renstal had een extra vloersteun op de auto gezet om ervoor te zorgen dat porpoising grotendeels geëlimineerd zou zijn. Voor de verschillende teams was deze extra vloersteun enigszins verdacht, aangezien het zou betekenen dat Mercedes zou voldoen aan de technische richtlijnen van de FIA, die pas op donderdagavond werden uitgebracht. Binotto geeft toe dat Ferrari nooit zo snel had kunnen zijn.

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan was porpoising weer onderwerp van gesprek in de Formule 1. Vooral de coureurs van Mercedes ondervonden veel hinder door het stuiteren, en Lewis Hamilton en George Russel vonden dat er wat aan gedaan moest worden. Meerdere coureurs sloten zich aan bij deze mening, en de FIA besloot te reageren. Het bestuursorgaan kwam met technische richtlijnen die de verantwoordelijkheden bij de teams legden. In Canada leek geen enkel team, om verschillende redenen, blij te zijn met de richtlijnen.

Mercedes had echter wel een oplossing klaarliggen. De technische richtlijnen stellen dat een auto niet te veel mag stuiteren, en als een bolide wel boven de grens zit dan moet de rijhoogte verhoogd worden. Mercedes bracht in Canada een tweede vloersteun, en dat vonden meerdere teams verdacht. 'Wolff legde aan ons uit dat ze het de avond van tevoren bedachten', wordt Binotto geciteerd door Speedweek. 'Het enige wat ik kan zeggen, is dat Ferrari dat niet zo snel kan zijn.'

Binotto: 'Ik moet de woorden van Wolff vertrouwen'

Mercedes haalde de tweede vloersteun van de auto, omdat ze bang waren dat teams een protest zouden aantekenen. Toch was er voldoende controverse in de paddock, aangezien er werd gewezen naar Shaila-Ann Rao, die een aantal weken geleden de overstap maakte van Mercedes naar de FIA. Binotto wil er niet te veel woorden aan vuil maken. 'Ik ben gewoon verbaasd dat een team zo snel een oplossing kan vinden. Dan moet het wel een heel sterk team zijn. Ik moet de woorden van Wolff nu gewoon vertrouwen', aldus de Ferrari-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws