Bleekemolen: 'Actie van Verstappen was op het randje, maar dat is racen' Formule 1
Formule 1

Bleekemolen: 'Actie van Verstappen was op het randje, maar dat is racen'

Bleekemolen: 'Actie van Verstappen was op het randje, maar dat is racen'

Het duel tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton was 'op het randje' volgens Jeroen Bleekemolen. De actie was van het kaliber dat te verwachten is van twee topcoureurs. Deze keer was het Verstappen die zijn ellebogen uitstak, maar Hamilton had omgekeerd waarschijnlijk hetzelfde gedaan.

In gesprek met motorsport.com blikt Bleekemolen terug op de start van de afgelopen GP in Imola. Verstappen liet in de eerste bocht van de race geen ruimte aan de zijkant voor Hamilton, maar daar zou niets mis mee zijn. 'Het was een actie op het randje, maar dat is racen. Het was gewoon een goede actie en andersom had Hamilton dit ook gedaan. Dat is hoe de jongens vooraan het doen en zo hoort het ook.'

Russell zal last hebben van crash met Bottas

De GP van Emilia-Romagna bevatte een hoop hectische situaties en de crash tussen Valtteri Bottas en George Russell was daar de heftigste van. Vlak voor het ingaan van de Tamburello-bocht probeerde de Williams-coureur zijn collega bij Mercedes in te halen, maar kwam daarbij deels op het natte gras terecht en daardoor spinde hij tegen Bottas aan. De wedstrijdleiding beoordeelde het als een race-incident.

Volgens Bleekemolen zou het incident nog weleens een staartje kunnen hebben voor Russell. 'Ze vechten eigenlijk voor hetzelfde stoeltje bij Mercedes. Dat speelde mee bij zowel de verdediging van Bottas als de aanval van Russell. Maar George neemt punten weg van Mercedes en het kost gewoon een hoop geld. Hij moet de achterliggende politiek in zijn hoofd houden. Ik denk dat Russell nog wel even last hiervan zal hebben in zijn relatie met Mercedes.'

Advertentie: Formule 1-fan? Download dan de gloednieuwe F1 Maximaal-app. (ANDROID-IOS)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws