Noordwijk spreekt veto uit: 'Geen F1-teams over het strand bij Grand Prix' Formule 1
Formule 1

Noordwijk spreekt veto uit: 'Geen F1-teams over het strand bij Grand Prix'

Noordwijk spreekt veto uit: 'Geen F1-teams over het strand bij Grand Prix'

De teams in de Formule 1 hoeven dit jaar niet te rekenen op een sluiproute over het strand bij de Grand Prix van Nederland. Vorig jaar zouden de teams, die massaal voor Noordwijk hebben gekozen als uitvalbasis, over het strand naar Zandvoort rijden. In september is daar echter geen sprake meer van.

De Grand Prix van Nederland bleek vorig jaar voor veel teams logistiek een hele uitdaging. Het raceweekend zou vorig jaar plaatsvinden in de meivakantie en gezien de drukte rondom het circuit was er weinig ruimte voor de teams om van Noordwijk naar Zandvoort te reizen. Zodoende werden er vergunningen verleend om over het strand van A naar B te gaan.

Ondanks dat de Grand Prix in 2020 nooit verreden zou worden, stuitte de vergunning voor het transport op het strand op veel kritiek. Natuurorganisaties protesteerden tegen de plannen, omdat veelvuldig verkeer op het strand voor verstoring van de aanwezige natuur zou zorgen. Een petitie werd veel ondertekend, maar zou nooit aangenomen worden omdat de race uiteindelijk niet meer doorging.

Om de discussie voor te zijn, heeft de gemeente Noordwijk alvast laten weten dat de teams hun personeel niet mag laten vervoeren over het strand, mocht het raceweekend in de eerste week van september doorgaan. 'Wij hebben de organisatie laten weten dat het doen van een vergunningaanvraag geen zin heeft. Een vergunning wordt niet verstrekt', laat de gemeente weten aan NHNieuws.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws