'Blije' debutant Iwasa hield zich niet aan opdracht RB: 'Dat was eigenlijk niet echt de bedoeling' Formule 1
Formule 1

'Blije' debutant Iwasa hield zich niet aan opdracht RB: 'Dat was eigenlijk niet echt de bedoeling'

'Blije' debutant Iwasa hield zich niet aan opdracht RB: 'Dat was eigenlijk niet echt de bedoeling'

Ayumu Iwasa had vrijdag de dag van zijn leven. De Japanner mocht tijdens de eerste vrije training op Suzuka de plek van Daniel Ricciardo innemen bij Visa Cash App RB (RB) en maakte daarmee zijn eerste meters tijdens een officiële Formule 1-sessie. De 22-jarige coureur uit Osaka was na afloop bijzonder blij met deze kans.

Iwasa, die dit seizoen in de Super Formula actief is, nam voor eigen publiek in de eerste oefensessie plaats in de bolide van de geplaagde Ricciardo, die door de zware regenval in VT2 nauwelijks in actie kon komen op vrijdag. De Japanner maakte gretig gebruik van de door het zusterteam van Red Bull Racing geboden kans en hij legde maar liefst 22 keer het Suzuka Circuit af. De 22-jarige zou zijn eerste officiële F1-sessie uiteindelijk als zestiende afsluiten, op een kleine seconde van zijn tijdelijke teamgenoot Yuki Tsunoda.

Het was een unieke kans voor Iwasa en daar was hij na afloop dan ook zeer content mee. 'Dit was voor mij een fantastische sessie. Het was genieten om in een F1-auto over Suzuka te rijden', wordt de Japanse coureur geciteerd door Motorsport.com. 'Ik heb hier al heel veel gereden, maar het gevoel in een F1-wagen is heel anders. Ik kon hier enorm van genieten', glundert Iwasa.

Strijdplan

RB liet Iwasa echter niet zomaar wat ronden rijden. De Japanner laat namelijk weten dat het team hem een duidelijk doel meegegeven had. 'Het idee was dat ik de auto leerde kennen en dat ik belangrijke data zou verzamelen voor het team. Maar ik verbeterde mijn eigen rondetijd ook continu. Dat was eigenlijk niet echt de bedoeling', verklapt Iwasa. 'Het was heel belangrijk dat ik door de sessie heen de auto steeds beter leerde kennen. Dit was voor mij een hele waardevolle ervaring', zegt Iwasa, die de F1-auto van RB tot slot nog even vergelijkt met zijn Super Formula-bolide.

'Vergeleken met die auto is dit echt geweldig', vervolgt een ontzettend blije Iwasa. 'Je kan veel harder pushen en de limiet ligt veel verder. Sector 1 is niet heel anders dan in die klasse. Dat is ook de reden waarom ik zo snel de pace kon vinden', besluit Iwasa.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws