Doornbos verwacht vuurwerk van Verstappen: 'Ga er maar eens goed voor zitten, dat wordt magisch' Opinie
Opinie

Doornbos verwacht vuurwerk van Verstappen: 'Ga er maar eens goed voor zitten, dat wordt magisch'

Doornbos verwacht vuurwerk van Verstappen: 'Ga er maar eens goed voor zitten, dat wordt magisch'

Voor Robert Doornbos bestaat er geen enkele twijfel over dat Max Verstappen dit weekend de Grand Prix van Japan gaat domineren. De Red Bull Racing-coureur stak ook in de afgelopen twee seizoenen met kop en schouders boven de rest van het veld uit. Volgens de analist past het circuit perfect bij de Nederlander. Over Logan Sargeant is de voormalig F1-coureur daarentegen een stuk minder positief.

Volgens Doornbos waren de prestaties van Sargeant en Verstappen een verschil van dag en nacht. De Amerikaan crashte in VT1 hard bij het uitkomen van bocht zeven en verklaarde zelf niet door te hebben op welk punt van het circuit hij zich bevond. Williams-teambaas James Vowles stelde dat Sargeant niet eens aan het pushen was, maar dat is niet juist, zo stelt Doornbos. 'Je moet ook pushen, want de weersvoorspellingen voor VT2 waren heel slecht, dus data moet je verzamelen in VT1 en was er geen reden om rustig aan te rijden', stelt Doorbos in het Race Café.

'Ik denk dat het voor deze jongen een heel lang seizoen gaat worden op deze manier en voor Williams daarom ook', vermoedt de voormalig Formule 1-coureur, die denkt dat Vowles inmiddels ook wel klaar is met de tegenvallende optredens van de Amerikaan. 'Vowles wil zo snel mogelijk van hem af', durft Doornbos wel te stellen.

'Verstappen gaat iedereen op een hoop rijden'

Sargeant mist zelfvertrouwen en dat is nu juist precies de kracht van Verstappen. 'Er zijn namelijk coureurs die hier wel het verschil kunnen maken. Als je vertrouwen hebt en je hebt er zin in, dan moet je Suzuka aanvallen. Doe je dat niet, dan bijt het je. Kijk maar naar Verstappen, want hij had er wel zin in', zo wijst Doornbos op de snelste ronde van de Nederlander in VT1.

De analist van Ziggo Sport kan zich niet voorstellen dat er ook maar iemand is, die het Verstappen dit weekend op Suzuka lastig kan maken. 'Max (Verstappen, red.) domineert op dit soort banen. Hij gaat hier iedereen op een hoop rijden', voorspelt Doornbos. 'Ook al lijkt het in de tijdenlijst misschien niet zo', doelt de oud-coureur op de longruns in VT1, waarin met name Ferrari erg sterk oogde. 'Dit is echt zijn circuit.'

Volgens presentator Rob Kamphues rekent de Engelse pers echter op een sterk Ferrari, maar daar gaat Doornbos absoluut niet in mee. 'Dat kwalificatierondje zaterdagochtend, ga er maar voor zitten, want dat wordt magisch. Het lijkt wel of het circuit gemaakt is voor de Red Bull en voor Max. Hij heeft twee keer op rij gewonnen. Het is meer om te kijken wie er aan kan haken', voorspelt Doornbos dat de concurrentie zich vooral op P2 zal moeten richten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws