Bottas en Hamilton genieten van hoog gripniveau: 'Veel leuker om hier te rijden' Formule 1
Formule 1

Bottas en Hamilton genieten van hoog gripniveau: 'Veel leuker om hier te rijden'

Bottas en Hamilton genieten van hoog gripniveau: 'Veel leuker om hier te rijden'

Het gripniveau lijkt één van de hoofdonderwerpen na de eerste twee vrije trainingen in Istanbul. De coureurs rijden rondetijden die vele seconden sneller zijn dan in 2020. Ook het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas merken dit. Zij claimen dat dit niet alleen goed is voor de rondetijden maar ook voor het plezier tijdens het racen in Turkije.

Vorig jaar zagen we hoe iedereen moeite had met de gladde baan van Istanbul Park. In combinatie met de regenval een jaar geleden was het voor twintig van de beste autocoureurs ter wereld geen pretje, en dat is dit jaar anders. 'Istanbul Park is denk ik nu één van de meest grippy circuits van de kalender, dat maakt het al een stuk leuker om hier te rijden' zegt de Finse Mercedes-rijder volgens Motorsportweek.

'We kunnen dankzij die extra grip een hele andere afstelling kiezen, daar moest ik gedurende de dag een beetje op reageren en moesten we het een en ander aanpassen tussendoor. Daar genoot ik wel van', voegt Bottas toe. 'In de tweede vrije training voelde de auto goed aan, we hebben geen grote issues opgemerkt. Ik denk dat dit voor ons een sterk weekend kan zijn.'

Ook Hamilton leeft zich uit ondanks gridstraf

De wereldkampioen eindigde bovenaan in de eindklassering van beide vrijdag-sessies. Ook hij benadrukt het verschil dat meer grip maakt. 'Ik wist niet wat ik moest verwachten maar wauw, er is zoveel meer grip dan vorig jaar. Dat is zo gaaf, de baan is nu veel leuker om te rijden' geeft Hamilton aan. Zijn bolide, met startnummer 44, zal tien plaatsen achteruit gezet worden na de kwalificatie vanwege een ICE-wisseling in de Mercedes.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws