Brundle: 'Verstappen zal niet in wat als-scenario's blijven hangen bij verlies F1-titel' Opinie
Opinie

Brundle: 'Verstappen zal niet in wat als-scenario's blijven hangen bij verlies F1-titel'

Brundle: 'Verstappen zal niet in wat als-scenario's blijven hangen bij verlies F1-titel'

Martin Brundle denkt dat Red Bull Racing een hele zware klus te wachten staat. De Oostenrijkse renstal moet in de komende twee races minstens één keer Mercedes verschalken, en dat lijkt haast onmogelijk. Niet alleen het team verkeert in topvorm, ook Lewis Hamilton oogt gemotiveerder dan ooit. Een overwinning voor Max Verstappen in Saoedi-Arabië wordt dan ook alleen verwacht met technische malheur voor het andere team.

'Er bestaat geen twijfel over het feit dat Hamilton en Mercedes op een cruciaal punt vorm hebben weten te vinden. Hamilton heeft daarnaast hernieuwd vertrouwen gevonden in de simulator in de fabriek en werkt tot 's avonds laat op de circuits', zo opent Brundle in zijn column voor Sky Sports F1. Hamilton deed tot het 2021-seizoen nooit simulatorwerk, maar moest aan de bak toen Verstappen dreiging begon te vormen in de titelstrijd.

Brundle: 'Hij heeft een indrukwekkende en nieuwe motivatie gevonden voor die achtste wereldtitel, ondanks zijn relatieve leeftijd, trofeeën en de hoeveelheid geld die hij op de bank heeft staan.' Hamilton hoeft het in principe nergens nog om te doen, behalve dan dat absolute wereldrecord aan titels. Toch blijft hij als een bezetene doorwerken, waar hij de overwinningen in Brazilië en Qatar dan ook deels aan te danken heeft volgens zijn landgenoot.

Maar ook bij zijn team loopt alles momenteel op rolletjes. 'Mercedes heeft machtige middelen om de auto af te stellen en een kersverse motor voor de rest van het seizoen', weet de analist. 'Dat kan enkel betekenen dat ze snel zijn. De twee topteams zullen dan ook naar elkaar blijven kijken met betrekking tot de aerodynamische reglementen.' Red Bull deed dit in Doha al door een verscherping van de tests rondom de achtervleugel aan te vragen bij de FIA.

Verstappen wint alleen in Saoedi-Arabië bij pech Hamilton

Met een magere voorsprong van acht WK-punten gaat Verstappen de resterende twee races in. Het eerstvolgende circuit in Jeddah lijkt daarnaast vooral de directe titelconcurrent van de Nederlander goed te liggen. Brundle: 'Alleen Verstappen kan mathematisch gezien het kampioenschap in Saoedi-Arabië winnen. Gezien de hoge gemiddelde snelheid van het circuit en de recente prestaties van de Mercedes zal dit echter alleen gebeuren als Hamilton pech heeft.'

'Verstappen vertelde tegenover Sky Sports dat hij niet in wat als-scenario's zal blijven hangen na zijn klapband in Azerbeidzjan en eerste ronde in Hongarije. Ook niet als hij met negen overwinningen de titel niet wint. Dat maakt hem een sterker persoon dan ik ben', concludeert de Brit. Hij zou er wakker van liggen als hij wegens enkele momentjes van ongeluk een F1-wereldtitel aan zijn neus voorbij zou zien gaan.

Wedden op F1: Verstappen geeft favorietenrol uit handen na nederlaag in Qatar

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws