Hoe Verstappen F1-baas Brawn in Mexico deed denken aan Schumacher Opinie
Opinie

Hoe Verstappen F1-baas Brawn in Mexico deed denken aan Schumacher

Hoe Verstappen F1-baas Brawn in Mexico deed denken aan Schumacher

Een uitstekend voorbereide Max Verstappen deed Formule 1-baas Ross Brawn een beetje denken aan Michael Schumacher. Ook de legendarische Duitser zorgde dat voorafgaand aan de race de puntjes altijd op de i stonden, wat hem meer dan eens de zege opgeleverd heeft. Precies in die wijze heeft Verstappen de Grand Prix van Mexico naar zich toegetrokken, stelt Brawn, die ook lovend spreekt over Sergio Pérez in zijn column voor Formula 1.

'Red Bull-teambaas Christian Horner meldde na de race dat Verstappen veel tijd besteed heeft aan potentiële strategieën die hij kon gebruiken tijdens de start. Dat doet mij denken aan hoe Michael Schumacher op donderdagen altijd lang over het asfalt liep voorafgaand aan een race-weekend', zo steekt de Brit van wal na afloop van het evenement in Mexico-Stad. Hij is onder de indruk van de voorbereiding van de Nederlander.

Schumacher ging ontzettend precies te werk, geeft Brawn, die met hem samenwerkte bij Ferrari, vervolgens vrij: 'Hij controleerde bochten en keek naar uitloopstroken voor het geval er iets mis ging. Hij wist of je een gewaagde actie ergens kon maken en kon zo'n actie dus ook met meer zelfvertrouwen uitvoeren.' Zo kon hij geregeld concurrenten verrassen, die niet wisten of een inhaalactie ergens juist wel of niet verstandig was.

'Verstappen ging die eerste bocht uitstekend in en had het zelfvertrouwen om zijn concurrenten uit te remmen', zo trekt hij de vergelijking tussen de WK-leider van 2021 en de zevenvoudig wereldkampioen. Verstappen zat in die eerste bocht op de racelijn omdat Valtteri Bottas naar binnen trok. Dat bood hem voldoende grip om in de eerste bocht laat te remmen, terwijl de Mercedes-coureurs dit in de binnenbocht niet konden.

Pérez draait bij

Ook is Brawn blij dat Verstappens teamgenoot eindelijk zijn draai gevonden heeft bij Red Bull: 'Ik maakte me zorgen om Pérez, hij had het zwaar. Maar zoals hij altijd gedaan heeft in zijn carrière heeft hij zich uit dat dal geknokt. Hij raakte niet in paniek, zette zijn schouders eronder en heeft samen met de ingenieurs de auto naar zijn hand gezet.' Het harde werken van de man uit Guadalajara heeft zich uitbetaald met nu al drie podia op rij.

'Pérez doet nu wat Red Bull hoopte dat hij zou doen toen ze hem aantrokken', weet de voormalige eigenaar van Brawn GP, dat in 2009 eenmaal een wereldtitel wist te winnen. 'Met twee Red Bulls op het podium en Bottas die verzaakt om te scoren is Red Bull op slechts één punt achter Mercedes te vinden in het constructeurskampioenschap. Dat wordt een spannende slotfase', concludeert hij likkebaardend.

Ruim twee keer je inzet voor de dubbel: een titel voor Verstappen én Red Bull!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws