Barretto ziet vertrek Hamilton als zegen voor Russell: 'Dat moet Mercedes voortaan niet meer doen' Formule 1
Formule 1

Barretto ziet vertrek Hamilton als zegen voor Russell: 'Dat moet Mercedes voortaan niet meer doen'

Barretto ziet vertrek Hamilton als zegen voor Russell: 'Dat moet Mercedes voortaan niet meer doen'

2024 zal het einde van een tijdperk worden bij Mercedes. De Silver Arrows nemen eind komend seizoen afscheid van Lewis Hamilton, die zes wereldtitels won met het team uit Brackley, en moeten op zoek naar een vervanger voor 2025. Maar allereerst dringt zich een andere vraag op: wat betekent het aangekondigde vertrek van Hamilton voor diens teamgenoot George Russell? Formule 1-journalist Lawrence Barretto geeft zijn kijk op de kwestie in de F1 Nation Podcast.

Zolang Hamilton aan boord bleef bij Mercedes zou Russell de rol van eerste coureur aan zijn teamgenoot moeten laten. De 25-jarige Brit kon simpelweg niet opboksen tegen het palmares, de ervaring, maar natuurlijk ook nog steeds de vaardigheden van Hamilton. Maar nu de kogel door de kerk is wat betreft de overstap van de zevenvoudig wereldkampioen naar Ferrari, zou de hiërarchie bij de Duitse renstal er voor 2024 wel eens helemaal anders kunnen uitzien dan de afgelopen twee seizoenen het geval was. Krijgt Hamilton komend seizoen nog een voorkeursbehandeling ten opzichte van zijn teamgenoot, of trekt teambaas Toto Wolff nu al volledig de kaart van Russell?

Barretto beantwoordt die vraag door terug te blikken naar het 2023-kampioenschap. 'Afgelopen seizoen was het al verschillende keren too close for comfort tussen Hamilton en Russell. Bij Mercedes moesten ze er toen nog voor zorgen dat ze fair waren tegenover beide coureurs, maar dat moet voortaan niet meer. Ik ben ervan overtuigd dat ze 100% voor Russell zullen kiezen. Hij is tenslotte hun toekomst. Het is voor hem tevens de ideale mogelijkheid om aan de wereld te laten zien dat hij een nieuw tijdperk kan inluiden bij het team.'

Wie wordt de vervanger van Hamilton?

Wordt het Carlos Sainz of Alexander Albon? Of krijgt Fernando Alonso nog een laatste keer een kans bij een topteam? De namen van potentiële vervangers van Hamilton vlogen in het rond tijdens de speciale editie van de F1 Nation Podcast, waar er druk gespeculeerd werd over de toekomst van Mercedes en teambaas Toto Wolff, die binnenkort voor een belangrijke keuze staat. 'Toto weet wat hij doet. Hij heeft immers een trackrecord wat het maken van juiste beslissingen betreft', stelde Barretto, die vervolgens in ging op de betrokkenheid van Russell in dat proces. 'Russell zal geen inspraak hebben. Toto heeft zijn goedkeuring helemaal niet nodig. Het zou tevens voordelig zijn voor George dat zijn teambaas iemand aantrekt die hem een gevecht kan bieden. Elke coureur heeft dat nodig om zichzelf naar het volgende niveau te tillen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws