Britten geloven in titelstrijd tegen Verstappen: 'Iedereen lijkt in de lopen op Red Bull' Formule 1
Formule 1

Britten geloven in titelstrijd tegen Verstappen: 'Iedereen lijkt in de lopen op Red Bull'

Britten geloven in titelstrijd tegen Verstappen: 'Iedereen lijkt in de lopen op Red Bull'

Anthony Davidson heeft goede hoop dat de titelstrijd in 2024 weer helemaal open komt te liggen. Lando Norris won zijn eerste race in Miami, en was tijdens de Grand Prix ook duidelijk de snelste coureur. In combinatie met de stijgende lijn die McLaren al langer laat zien, ziet de voormalige Formule 1-coureur kansen op een geweldige titelstrijd.

Verstappen ging als torenhoge favoriet de race van Miami in, maar de Nederlander zag Norris na de Safety Car aan de horizon verdwijnen. Uiteindelijk was de achterstand een kleine acht seconden zelfs. Davidson, die zelf in het verleden in de Formule 1 reed voor Minardi, BAR, en Super Aguri, zag de Britse coureurs in Florida een stap vooruitzetten met nieuwe onderdelen. 'Ik zag vooral dit weekend dat de upgrades die Mercedes en McLaren meenamen werken. Iedereen lijkt in te lopen op Red Bull en lijkt het gat met Red Bull te dichten', merkt de Engelsman op bij Sky Sports F1.

McLaren als upgradekampioen?

Lewis Hamilton pakte met een zesde plek, op één tiende achterstand van de bestrafte Carlos Sainz, zijn beste Grand Prix-resultaat van het seizoen, en Norris greep de zege, na een groot pakket aan upgrades. 'Red Bull bracht eerder al upgrades mee, in Japan. In dit weekend werd de strijd weer gelijkgetrokken als je naar de upgrades kijkt', zo wijst Davidson op de stap vooruit van de twee teams met Britse coureurs. 'Vooral tussen McLaren en Red Bull. Dit is een serieuze upgrade van McLaren', benadrukt de Engelsman.

Het Britse team kwam in Miami met maar liefst negen upgrades aan de auto van Norris. 'Ze hadden een nieuwe achtervleugel, een nieuwe vloer, en een nieuwe voorvleugel, noem maar op. Ze hadden een briljante auto ontwikkeld, die precies deed wat men er in de windtunnel al van verwachtte. De correlatie met wat ze in de fabriek zien is geweldig, en dat is de sleutel om het gat naar Red Bull te overbruggen.' CEO Zak Brown gaf al aan dat de upgrades zo'n vier tienden per ronde waard waren, wat neerkomt op 23 seconden in een race van 57 ronden.

Komt er een titelstrijd?

Davidson wil niet al te ver op de feiten vooruitlopen, maar denkt wel dat het 2024-kampioenschap alsnog spannend kan worden, nadat Verstappen in de eerste races eenvoudig op weg leek te zijn na zijn vierde titel. 'Ik wil nog niet té enthousiast worden, want het kampioenschap is lang', zegt Davidson duidelijk enthousiast. 'Dit is een momentopname. Ik wil nog verschillende circuits zien, die de auto's op verschillende manieren op de proef stellen.'

In mei staan nog twee heel verschillende circuits op de kalender: Imola en Monaco. 'Als dit de volgende race weer gebeurt, en de race daarna... Ik wil stratencircuits zien, en snelle circuits. Als de McLaren dan nog steeds een bedreiging vormt voor Red Bull, kunnen we ons opmaken voor een waanzinnig kampioenschap.' Bij een eventuele titelstrijd mag ook Ferrari niet over het hoofd gezien worden. Het Italiaanse team komt naar verluidt met een zeer grote upgrade in Imola, waarmee het ook een flinke stap kan zetten. Daarnaast staat Ferrari nu nog hoger in het kampioenschap dan McLaren.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Britten geloven in titelstrijd tegen Verstappen: 'Iedereen lijkt in de lopen op Red Bull'
Dit lijken de drie kopmannen van de sterkste teams te zijn.

Stand in kampioenschap

Mochten Ferrari en McLaren inderdaad op het niveau van Red Bull Racing komen, dan kan Verstappen in ieder geval nog op een opgebouwde voorsprong leunen. De Limburger heeft 38 punten voorsprong op nummer drie Charles Leclerc, terwijl Norris dankzij de straf van Sainz opschoof naar een vierde plek. De 24-jarige McLaren-coureur heeft nog 53 punten minder dan Verstappen, en weet dus dat hij nog een flinke achterstand goed moet maken als hij voor de titel wil gaan.

Bekijk hier de volledige WK-stand

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws