Brown heeft alleen maar lof voor McLaren in Barcelona: 'Ik ga hem niet afkraken' Formule 1
Formule 1

Brown heeft alleen maar lof voor McLaren in Barcelona: 'Ik ga hem niet afkraken'

Brown heeft alleen maar lof voor McLaren in Barcelona: 'Ik ga hem niet afkraken'

Sinds McLaren in Miami de eerste updates uitvoerde op de MCL38 van Norris en daarna ook de auto van Piastri uitrustte met het pakket, heeft het papaya-team zich gerevancheerd op de baan. Het raceweekend in Barcelona mag dan wel niet het meest glansrijke weekend voor het Britse team zijn geweest, CEO Zak Brown is alsnog hartstikke tevreden. De race in Spanje was het begin van de welbekende triple header en voor de Amerikaan kan die niet lang genoeg duren.

Aan Sky Sports vertelt Brown dat zijn team erg profiteert van de mindere periode waar Red Bull Racing-coureur Sergio 'Checo' Pérez momenteel in zit. 'Zodra Pérez het tempo weer oppakt, zal het heel moeilijk worden om het tegen hen op te nemen. We moeten nu dus profiteren van het feit dat Verstappen vooraan rijdt en Pérez ergens in de punten eindigt. Dat geeft ons misschien een kans om wat van die leiding af te pakken', zegt hij.

Winst was binnen handbereik

Tijdens de kwalificatie op de zaterdag verzekerde Norris zichzelf van polepositie. Lang duurde de dominantie van de Brit alleen niet doordat George Russell niet alleen Norris maar ook Verstappen en Hamilton verraste met een enorme inhaalactie in de eerste bocht. Na afloop van de race waarin Norris de tweede plaats wist te veroveren, was de blijdschap bij de coureur ver te zoeken. Naar eigen zeggen had hij de race makkelijk kunnen winnen. 'We hadden de race absoluut kunnen winnen', stemt Brown in.

Ondanks de gemiste kans op een overwinning, ziet de McLaren-CEO helemaal geen reden om kritiek te uiten op Norris. 'Hij is, zoals je kunt begrijpen, een beetje teleurgesteld aangezien hij een zege door de vingers zag glippen, maar hij heeft het ongelofelijk goed gedaan. Ik ga hem hier dus niet zitten afkraken omdat hij niet de perfecte start had', zegt hij.

Tweede rijder Oscar Piastri wist vanaf de tiende startplek de race als zevende te eindigen. 'Het was ook fantastisch dat Piastri enkele posities goedmaakte. Je gaat zo'n weekend tegemoet met de gedachte dat je tevreden bent als beide auto's in de punten eindigen. Hoe kun je dan teleurgesteld zijn als een daarvan op het podium eindigt?', vraagt Brown zich hardop af.

Ieder weekend sneller

Als het aan Brown ligt kunnen er niet genoeg races zijn. 'Hoe meer races, hoe beter', zegt hij. Onder leiding van teambaas Andrea Stella heeft het team in de afgelopen tijd steeds dichter bij haar rivalen weten te komen. 'Stella heeft het team in een geweldige richting geduwd. We blijven gefocust en pakken het race voor race aan. Maar we kijken qua ontwikkeling natuurlijk wel verder dan dat. Maar voor nu gaat de focus naar Oostenrijk. We maken ons nog geen zorgen om Silverstone en om wat iedereen in de fabriek doet aan de ontwikkeling van de auto daarna.'

Volgens de stand van het wereldkampioenschap zou Ferrari de grootste concurrent van McLaren moeten zijn. Toch vindt Brown dat ook Red Bull niet buiten handbereik is. Gezien de start van het seizoen is dat een verrassende constatering. Tijdens het eerste paar races leek Red Bull wederom oppermachtig. 'Het feit dat we dachten dat het allemaal voorbij was na de eerste race... Ik denk dat we er allemaal naast zaten', zegt de Amerikaan.

'Het doel is om elk weekend sneller te worden. We zijn veel punten ingelopen op Ferrari, Mercedes liep wat in op ons. Ferrari is zeker binnen handbereik, maar dat geldt ook voor Mercedes en Red Bull', zegt Brown. In geval van Red Bull is het alleen wel van belang dat het gat tussen Verstappen en Pérez aanzienlijk blijft. 'Zodra Pérez het tempo weer oppakt, zal het heel moeilijk worden om het tegen hen op te nemen', vreest hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws