Mol sprakeloos door cruciaal moment van Verstappens race: 'Dat is echt bizar' Opinie
Opinie

Mol sprakeloos door cruciaal moment van Verstappens race: 'Dat is echt bizar'

Mol sprakeloos door cruciaal moment van Verstappens race: 'Dat is echt bizar'

Ziggo Sport-analisten Robert Doornbos, Olav Mol en Jack Plooij bespreken de Grand Prix van Spanje en zijn lyrisch over de prestaties van Max Verstappen. Naar het idee van Plooij zag hij een totaal andere versie van Verstappen in Barcelona. Mol denkt dat de Nederlander nog beter presteert dan vorig jaar, ondanks dat de dominantie van Red Bull Racing verleden tijd lijkt te zijn.

Verstappen won de race in Spanje nadat hij vertrok vanuit de tweede startpositie. De drievoudig wereldkampioen ging echter al vroeg in de race aan de leiding. Lando Norris, die vanaf poleposition vertrok, probeerde hem af te knijpen, maar was daar te lang mee bezig waardoor George Russell erlangs kon glippen. Norris lag toen even derde. Aan Verstappen was toen de taak om snel langs de Mercedes-coureur te komen, en dat lukte. 'Ik denk dat hij nu nog beter is dan vorig jaar', begint Mol in de nabeschouwing van Ziggo Sport. 'Hij zit nu ook veel meer uren samen met zijn engineers dan normaal', wijst de commentator aan.

Ook Doornbos ziet dat de groei van Verstappen geen rem heeft. 'Hij won in Spanje zijn eerste Grand Prix, en nu zijn 61ste. Die groei stopt niet', zegt de oud-coureur. 'Ieder jaar wordt hij nog beter. Hij kan heel goed omgaan met die setbacks ook. Op zaterdag lukte het niet, maar hij weet dan: we zijn er op zondag.' Qmusic-DJ Mattie Valk was te gast in de studio, en was het volmondig eens met de heren aan tafel. 'Elke overwinning van Max krijgt nu ook meer glans.' Verstappen was na afloop ook erg blij dat hij had gewonnen, maar hij bleef alsnog kritisch. De Red Bull-coureur liet weten dat hij van het team eist dat er nog harder gewerkt wordt om meer performance te leveren.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Mol sprakeloos door cruciaal moment van Verstappens race: 'Dat is echt bizar'
Ondanks zijn zege blijft Verstappen kritisch: het moet beter en het moet sneller. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

'Ik heb ook een heel andere Max gehoord op de boordradio dan tijdens de afgelopen drie races. Hij was veel rustiger', neemt Plooij over. 'Eerst was het van: tell me, tell me what to do. En nu gewoon rustig: wat moet ik doen?' legt hij uit. 'Hij was ook aan het hengsten op die halo, zo blij was hij. Je ziet hem ook op het podium veel meer stralen nu.' Ondanks dat Verstappen erg blij was met zijn zege, weet Mol dat hij veel liever iedereen op dertig seconden achterstand rijdt. 'Dat heb ik wel eens aan Schumacher gevraagd: is het niet leuker om de wedstrijd in de laatste twintig centimeter te winnen?' herinnert Mol zich. 'Dan kreeg ik het antwoord: nee.'

Een inhaalactie voor in de boeken

Verstappen en Red Bull-teamadviseur Helmut Marko zeiden het al: de inhaalactie op Russell aan het begin van de race was de sleutel voor de zege. Dat denken de Ziggo-analisten ook. 'Ik denk dat Lando het heeft weggegeven bij de start. Daarom zei Lambiase ook tegen Verstappen dat hij Russell direct in moest halen', zegt Doornbos. 'Dan kan je die race naar je eigen hand gaan zetten. Norris had gelijk weer naar links moeten gaan, zo snel mogelijk naar de racelijn, want dan kan je later remmen.' Dat deed Norris echter niet, waardoor Russell aan de leiding ging. De Brit kon niet lang genieten van zijn positie aan kop van het veld. 'De manier waarop Max hem dan pakt, hij telt alles zo door vanuit het begin van het rechte stuk', gaat Mol verder.

'Dan denk je: hij is te ver weg, maar de manier waarop hij zo'n move aangaat, is echt bizar', zegt de commentator. 'Dat moment, het was zo instinctief. Hij pakte de slipstream, op dat rubber links, later remmen en net genoeg ruimte geven. Het was echt goed', klinkt ook Doornbos. Waar Norris veel verloor bij de openingsfase, kon Verstappen er gebruik van maken om het gat te vergroten. 'De rode band hield het uiteindelijk veel beter dan ze dachten', legt Mol uit. 'Maar de laatste set reageerde weer heel anders dan de eerste set. Toen Lambiase het voor de tweede keer vroeg kon Max wel antwoorden op de tijden van Norris.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws