Brown reageert op Szafnauer: 'Niet hoogste niveau van geloofwaardigheid' Formule 1
Formule 1

Brown reageert op Szafnauer: 'Niet hoogste niveau van geloofwaardigheid'

Brown reageert op Szafnauer: 'Niet hoogste niveau van geloofwaardigheid'

McLaren-teambaas Zak Brown reageert op de opmerkingen van Otmar Szafnauer over de integriteit van Oscar Piastri. De jonge Australiër zou voor Alpine gaan rijden vanaf 2023, maar hij ontkende zelf dat hij een contract zou hebben bij de Franse renstal. Szafnauer had meer verwacht van Piastri, aangezien Alpine veel tijd, moeite en geld in de carrière van de 21-jarige heeft gestopt. Brown vindt niet dat Szafnauer in de positie zit om die opmerkingen te maken.

Regerend Formule 2-kampioen Piastri staat in het middelpunt van de contract-belangstelling van twee teams. Zoals het nu lijkt staat hij bij Alpine en McLaren in de schijnwerpers. Tijdens een interview met Sky Spots F1 gaf Alpine-teambaas Szafnauer al aan dat hij had gehoopt dat Piastri meer integriteit zou tonen. Brown reageerde ook bij Sky Sports F1, aangezien Piastri mogelijk Daniel Ricciardo gaat vervangen vanaf het 2023-seizoen.

'Uiteindelijk weet ik geen details van die relatie, dus ik denk dat het oneerlijk zou zijn als ik daar een positie over inneem, want ik weet het simpelweg niet', trapt Brown af. 'Maar als je kijkt naar de afgelopen tijd, de manier waarop Fernando is vertrokken, wat waarschijnlijk een verrassing was. Nog niet zo lang geleden moest Alpine een boete van 400.000 euro betalen en 15 punten inleveren. Ik denk niet dat hij op het hoogste niveau van geloofwaardigheid zit en om opmerkingen over ethiek te maken.'

De McLaren-teambaas verwijst hier naar het moment in het 2020-seizoen waarin toenmalig Racing Point werd afgestraft voor het kopiëren van de brake ducts van Mercedes. In dat seizoen werd de bolide van Racing Point regelmatig 'de roze Mercedes' genoemd. Het kopiëren van het design van een ander team is illegaal, en uiteindelijk kreeg Racing Point daarvoor een boete. Ook moesten ze per coureur 7.5 punt inleveren.

Brown en Szafnauer clashen al een tijdje

Het over en weer gooien van kritiek richting elkaar is veel eerder begonnen. Toen Brown zijn mening uitte over het gekopieerde design van Racing Point in 2020, reageerde Szafnauer ook al scherp. Volgens hem had Brown er geen verstand van. 'Hij heeft geen idee waar hij het over heeft. Hij moet zich met historisch racen bezig houden, daar weet hij meer van', haalde Szafnauer toen uit. Hoe dan ook lossen deze discussies het contract-probleem van Piastri niet op. Hierover beslist de FIA Contract Recognition Board maandag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws