Brown zag felle strijd tussen Red Bull en Mercedes: 'Je zag dat ze elkaar haatten' Formule 1
Formule 1

Brown zag felle strijd tussen Red Bull en Mercedes: 'Je zag dat ze elkaar haatten'

Brown zag felle strijd tussen Red Bull en Mercedes: 'Je zag dat ze elkaar haatten'

Zak Brown, CEO van McLaren, zag een intens gevecht om het wereldkampioenschap dat af en toe lelijk over het randje ging. Het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton deed Brown denken aan de strijd tussen Ayrton Senna en Alain Prost. De Amerikaan zag dat de strijd om de wereldtitel niet alleen werd gestreden op het circuit, maar ook daarbuiten. Christian Horner en Toto Wolff zochten meer dan eens de media op om een sneer uit te delen aan het adres van hun rivaal.

Voor het eerst sinds 2016 ging het gevecht om de wereldtitel door tot de laatste race van het seizoen. Brown zag dat het een mooi jaar in de Formule 1 opleverde. 'Het was een ongelooflijk jaar met veel prachtige verhaallijnen', zegt de McLaren-CEO tegenover Formel1.de, 'Vooral het gevecht tussen Lewis en Max. Sinds Senna en Prost is er geen duel geweest die zo intens was als deze.'

Verstappen en Hamilton vochten de strijd uit op de baan, maar ook buiten de baan vlogen Red Bull Racing en Mercedes elkaar in de haren. 'Je zag echt dat ze een hekel hadden aan elkaar', doelt Brown op de vete tussen Horner en Wolff. De titelstrijd bleef van begin tot eind spannend. 'In het begin leek het alsof Mercedes en Hamilton het kampioenschap makkelijk zouden winnen. Toen was Max een tijdlang heel dominant.' Uiteindelijk werd Mercedes weer een stuk sterker, maar dat bleek niet genoeg te zijn.

Brown verwacht een nog beter 2022

Qua intensiteit is het lastig om afgelopen seizoen te overtreffen. Desalniettemin verwacht de Amerikaan dat het aankomende jaar nog spannender zal worden. 'Vorig jaar wisten we in Italië te winnen. Enkele teams presteerden beter dan verwacht, terwijl andere teams juist helemaal nergens waren. Het was echt een enerverend seizoen, maar ik denk dat 2022 nog beter wordt', aldus Brown.

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws