Brown wil betere titelstrijd: 'Vier kanshebbers in de laatste race is het doel' Formule 1
Formule 1

Brown wil betere titelstrijd: 'Vier kanshebbers in de laatste race is het doel'

Brown wil betere titelstrijd: 'Vier kanshebbers in de laatste race is het doel'

Zak Brown verwacht niet dat één team aankomend seizoen dominant zal zijn in de Formule 1. Sommige mensen binnen de sport hebben hun angst uitgesproken over een saai jaar, waarbij één renstal de dominante kracht zal zijn. Brown verwacht dat een team mogelijk in de openingsfase van het seizoen het overwicht zal hebben, maar dat de andere teams snel aan zullen sluiten. Daarbij hoopt de Amerikaan dat meerdere coureurs zullen strijden om de wereldtitel.

Aankomend seizoen zullen de teams onderworpen worden aan verandering van de reglementen. Stefano Domenicali en Nikolas Tombazis hebben al aangegeven dat het veld een stuk dichterbij elkaar zou komen te liggen. Brown, CEO van McLaren, verwacht ook dat dit doel bereikt zal worden. 'Het zal me echt heel erg verbazen als één team straks een heel seizoen sneller is dan de rest', zegt hij bij Formel1.de.

In 2014 kreeg de sport voor het laatst te maken met een grote verandering in de regels. Daar heeft het team van Mercedes uiteindelijk van weten te profiteren, waardoor het team nu al voor de achtste keer op rij de kampioen is bij de constructeurs. Wel zag de Duitse renstal de hegemonie van Lewis Hamilton doorbroken worden door Max Verstappen. Brown denkt niet dat de dominantie van Mercedes geëvenaard zal worden. 'We zullen winnaars, verliezers en verrassingen te zien krijgen, maar geen dominant team.'

Brown wil spannende titelstrijd

Dit jaar ging het wereldkampioenschap eindelijk weer tussen twee coureurs van verschillende teams. De CEO van McLaren hoopt dat het gevecht aankomend seizoen wordt uitgebreid. 'Dit jaar was de strijd al fantastisch tussen verschillende rijders. Met de nieuwe reglementen hoop ik dat volgend seizoen nog beter zal worden. Het zou geweldig zijn als we in Abu Dhabi aankomen met nog drie of vier kanshebbers. Dat is het ultieme doel', aldus Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws