McLaren-CEO sluit mogelijk Brawn-scenario in 2022 niet uit Formule 1
Formule 1

McLaren-CEO sluit mogelijk Brawn-scenario in 2022 niet uit

McLaren-CEO sluit mogelijk Brawn-scenario in 2022 niet uit

McLaren-CEO Zak Brown verwacht geen dominant team in 2022. Volgens de Amerikaan staat de Formule 1 een periode te wachten waarin de teams qua prestaties dichter bij elkaar zitten. Wellicht dat een intelligent staaltje ontwerpwerk een van de deelnemers tijdelijk een voordeel kan bieden, maar aan het einde van het jaar hoopt Brown dat er diverse teams om het kampioenschap strijden.

'Sommige teams zullen aan kracht winnen, sommige teams zullen wat verliezen en we gaan vast wat verrassingen krijgen. Het zou mij echter verbazen als er één team echt heel dominant is', zo laat Brown zijn licht schijnen op volgend jaar in gesprek met RaceFans. De afgelopen acht jaar is het Mercedes geweest dat de boventoon voerde in de sport, maar daar zou volgens de McLaren-man in 2022 verandering in kunnen komen.

Het kan dat een team op een slimme manier aan de leiding gaat aan het begin van het jaar, middels een slim ontwerp. Het meest recente voorbeeld hiervan dateert uit 2009. Toen kwam Brawn GP met een dubbele diffuser die ze ontzettend veel tijdswinst opleverde. Het was voldoende om Jenson Button dat jaar aan de wereldtitel te helpen. Zo'n scenario sluit Brown niet uit: 'Je kan een team krijgen dat heel even dominant is, zoals Brawn in 2009 toen ze een slim trucje bedachten.'

Spanning bij F1-teams

Brown denkt dat de teams afgelopen jaar keuzes hebben moeten maken tussen de ontwikkeling van de bolides van 2021 en 2022. 'Met het budgetplafond voel je dat de spanning erop staat', weet hij. 'Teams moesten nu kiezen tussen twee ontwikkelingspaden. Het zou mij verbazen als de teams niet dichter op elkaar komen te zitten.'

'Ik hoop dat we volgend jaar Abu Dhabi in gaan met drie of vier teams die voor de titel kunnen strijden. Dat is het ultieme doel', concludeert hij. Voor Brown betekent dat natuurlijk dat McLaren die stap naar de top van de grid moet zetten, terwijl ook van Ferrari verwacht wordt dat ze zich melden voor podiumfinishes en overwinningen. Red Bull Racing en Mercedes moeten daarnaast hun sterke vorm uit 2021 door blijven zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws